RKC Waalwijk sluit pittige trainingsweek af met nederlaag tegen Heracles Almelo

De Geelblauwen hebben vanavond in het Erve Asito Stadion met 4-1 verloren in een duel dat beide kanten opging. Doelpuntemaker aan Waalwijkse zijde was Saïd Bakari in een duel dat door 500 fans werd bezocht.

Na ruim 5 minuten kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Rai Vloet werd hard over gekopt door Ismail Azzoui. De eerste poging van de Waalwijkers kwam op naam van Ilias Bel Hassani. Zijn afstandpoging vloog helaas net over. Enkele minuten later was ook Touba gevaarlijk, maar zijn kopbal zou tevens geen doelpunt opleveren. Na 34 minunten was het Rai Vloet die een opening wist te vinden in de Waalwijkse defensie. Hij brak door en zag zijn ploeggenoot Başacıkoğlu vrij staan. Laatstegenoemde bleef oog-in-oog met Pereira rustig en ronde in de korte hoek af. De ploegen zochten met deze tussenstand de kleedkamer op.

In de tweede helft zouden er nog meer doelpunten vallen. Na een kwartier leed Meulensteen balverlies wat door Vloet direct werd afgestrapt. Een ingestuurde vrije trap zorgde voor de 3-0, waarna Bakari in het slot nog wat terug deed. Het slotakkoord was voor Fadiga die de eindstand op een (geflateerde) 4-1 zette. Op naar volgende week en het thuisduel tegen Lommel SK, waarin we eindelijk jullie, onze seizoenkaarthouders, mogen verwelkomen!

Karakteristieken

RKC Waalwijk: Pereira, Bakari, Meulensteen (62. Adewoye), Touba (46. Nieuwpoort), Lutona, Azhil, Büttner (62. Augustijns), Oukili (79. El Haddouti), Bel Hassani, Stokkers (62. Kramer), Daneels (62. Gaari)

Wissels: Vaessen, El Maach, Gaari, Adewoye, Nieuwpoort, El Haddoudi, Augustijns, Kramer

Scoreverloop
34'  1-0 | Bilal Başacıkoğlu
59'  2-0 | Rai Vloet
73'  3-0 | Orestis Kiomourtzoglou
83'  3-1 | Saïd Bakari
90'  4-1 | Noah Fadiga