Het Kasteel volgende horde voor Geelblauwen

Zaterdagavond reist RKC Waalwijk voor het eerst dit eredivisieseizoen af naar Rotterdam. Op 'Het Kasteel' wordt om 20:00 afgetrapt tegen Sparta Rotterdam. De Geelblauwen kunnen op Spangen rekenen op de steun van 290 meereizenden supporters.  

Eerst nog even een terugblik op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In het eigen Mandemakers Stadion, trof RKC Waalwijk 'Het Andere Oranje'; FC Volendam. De Geelblauwen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar David Min kwam in de eerste minuut net te kort om de Volendamse doelman te testen. Het duel zetten zich daarna vooral op het middenveld voort, totdat aan het einde van de eerste helft basisdebutant Chris Lokesa opeens voor het doel verscheen. Na goed wegleggen van Michiel Kramer zag de nummer veertien zijn poging op de lat eindigen. Nog geen minuut later was het alsnog raak. David Min beloondde een goede individuele actie door de bal snoeihard in de verre hoek te schieten. Een heerlijk moment, zo vlak voor rust.

In de tweede helft hadden de bezoekers meer het balbezit, maar bleven grote kansen achterwege. Aaron Meijers zag zijn scherpe voorzet er niet in gaan en ook aan de andere kant krijgen de bezoekers geen voet tegen een scherpe voorzet vanuit rechts. De wedstrijd leek af te stevenen op een nipte 1-0 overwinning, echter kwam er nog een plottwist. In minuut 89 wist FC Volendam verdediger Benaissa Benamar de bal binnen te koppen. Nog geen minuut later ontsnappen de Geelblauwen zelfs aan een achterstand. Deze zinderende slotfase wordt uiteindelijk in eurforie afgeloten, nadat Yassin Oukili zijn poging in de blessuretijd erin ziet vliegen. Met deze belangrijke punten nam RKC Waalwijk voorlopig even afstand van de onderste plekken en is de ploeg van Henk Fraser terug te vinden op de tiende plek op de ranglijst.


De tegenstander

Sparta Rotterdam was afgelopen jaar de verrassende nummer zes van de Eredivisie. De ploeg van Spangen heeft de goede lijn van afgelopen seizoen tot nu toe door weten te trekken. Het elftal van de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk bevindt zich momenteel op een keurige zevende plek. Na negen wedstrijden zijn de uitslagen van de Rotterdammers precies in balans; Drie winstpartijen, drie gelijkespelen en drie nederlagen. 

Afgelopen weekend stond voor De Kasteelheren de wedstrijd in Deventer op het programma. Ook Go Ahead Eagles beleeft een goede eredivisiestart dus leek het een mooi affiche te gaan worden. In de eerst helft waren het vooral de Spartanen met de grootste kansen, maar gescoord werd er niet. 0-0 bleek uiteindelijk een logische uitslag.


Weerzien met oude bekenden

De wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk is ook een weerzien tussen vele oude bekenden. Aaron Meijers en Adil Auassar speelde vorig seizoen nog in het rood-wit van Sparta, terwijl huidige Spartanen Pelle Clement en Saïd Bakari vorig seizoen nog in het Geelblauw speelden. Ook Michiel Kramer, Henk Fraser en Geert Arend Roorda hebben allemaal een verleden op Het Kasteel. In de voorbereiding werd er al een oefenduel gespeeld tussen beide ploegen. Toen werden Henk Fraser, Adil Auassar en Geert Arend Roorda in het zonnetje gezet door hun oude club. 

Arbitrage

Sander van der Eijk is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter. Langs de zijlijnen wordt hij geassisteerd door de heren Don Frijn en Rogier Honig. Vierde official in Rotterdam is Stan Teuben. In Zeist zal Alex Bos actief zijn als VAR. Michael Osseweijer assisteert hem als AVAR.

Live verslag

De wedstrijd op Het Kasteel is zaterdag live te zien op het hoofdkanaal van ESPN en voor het radioverslag kun je terecht bij Langstraat FM (106.8FM).

Uiteraard doet RKC Waalwijk ook zelf verslag van deze wedstrijd. Volg de live updates via ons X (Twitter) account en via de Instagram Stories. 

Historie

Onze Geelblauwen hebben een positieve balans tegen de Spartanen. In de 52 keer dat de ploegen elkaar tegenkwamen, kwamen de Waalwijkers twintig keer als winnaar uit de bus. Zeventien keer wonnen de Rotterdammers en vijftien keer werden de punten verdeeld. De laatste drie wedstrijden werden afgelsloten met een gelijkspel. De uitslagen waren 1-1, 2-2, en 0-0.