Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 2

Jong FC Twente
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 29 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Martin Pérez - Toeschouwers: 2500
3. Oosterwijk
33. Daniëls
75. Bleker
83. Kenny Anderson
84. Oosterwijk
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest van Jong FC Twente

RKC Waalwijk heeft in haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen wederom geen punten weten te behalen. Jong FC Twente was in het Mandemakers Stadion met 1-2 te sterk.

Slordig
De ploeg van trainer/coach Martin Koopman begon niet scherp aan het duel. Al na drie minuten kwamen de beloften van FC Twente op voorsprong. Jari Oosterwijk schoot de bal via de binnenkant van de paal achter doelman van Dijk na balverlies in de opbouw. Het spel van de geelblauwen oogde slordig en kenmerkte zich door foute passes. Toch kregen de Waalwijkers twee reuze mogelijkheden om de score gelijk te trekken. Malcolm Esajas en Arsenio Valpoort speelden een 2 tegen 1 situatie echter niet goed uit en even later wist doelman Filip Bednarek tenauwernood een kopbal van Robert Braber uit zijn goal te ronselen. Even later was het aan de andere zijde wel raak. Na balverlies op het middenveld sloeg Jong FC Twente hard toe via Alvin Daniels. De flankspeler vond in eerste instantie van Dijk op zijn pad, maar deze had geen antwoord op zijn tweede inzet, 0-2.

Kansen
In zowel het restant van de eerste als in de tweede helft kozen de Waalwijkers voor de aanval. Jong FC Twente zich voornamelijk richtte op verdedigen. Deze speelwijze resulteerde in veel kansen. Sandro Calabro, Robert Braber en Kenny Anderson wisten de geboden mogelijkheden niet om te zetten in doelpunten. Pas in de slotfase tekende Kenny Anderson in de rebound aan voor de 1-2. De geelblauwen wisten, ondanks een slotoffensief, niet nogmaals het net van de tegenstander te vinden.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Coster, Martina (46. Van Weert),Van Mosselveld, Verkoelen, Anderson, Jungschläger, Braber, Esajas, Calabro, Valpoort (46. Fortes)

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Jong FC Twente
Bednarek, Kwee, Van der Heyden, Bijen, Bleker, Tanda (65. Soumaoro), Daniëls, Ntuli, Zschusschen, Oosterwijk, Schutte (78. Swieter).

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.