Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Emmen
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 12 augustus, 20:00 uur - FC Emmen Stadion, Emmen
Toeschouwers: 2750
17. Serginho Greene
32. Roel van de Sande
57. R. Krohne
86. D. Telgenkamp
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC lijdt onterechte nederlaag in Emmen

In de twee eerdere seizoenen bleek de JenS vesting een onneembare vesting voor ons RKC Waalwijk, maar vanavond was een driepunter voor de Geelblauwen de enige terechte verdeling van de punten geweest. Het liep echter anders. Ondanks een veldoverwicht en meer kansen ging FC Emmen met de volle drie punten aan de haal. Het duel eindigde in 1-0.

De eerste uitwedstrijd van het seizoen was direct een verre trip naar een lastige tegenstander. In de eerdere twee seizoenen leed RKC immers een kansloze nederlaag op bezoek in Emmen. Bij aanvang van het duel was het aanvankelijk FC Emmen dat het initiatief nam. Dit resulteerde vrijwel direct in een mogelijkheid na een corner. De bal belandde in de vijf meter maar werd in een scrimmage ternauwernood weggewerkt. Wel raakte Tamati Williams direct geblesseerd aan zijn knie, hij werd iets later in het duel vervangen door Etienne Vaessen, die daarmee zijn officiële debuut maakte.

Na de eerste tien minuten kroop ons RKC meer uit de schulp en dat resulteerde in een goede kans voor Anderson. De middenvelder kon een strakke voorzet van Langedijk echter onvoldoende richting meegeven, waardoor de bal voorlangs ging. Niet veel later schoot Benson vanaf 17 meter te slap in, waardoor de bal een gemakkelijke prooi voor Telgenkamp was. Het duel ontbrandde echter pas echt in de staart van de eerste helft.

Met een goede doorkopbal zette Benson Anderson schuin voor de goal vrij en 1 op 1 met doelman Telgenkamp. Zijn lage inzet verdween via de benen van de doelman echter op de lat. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net na een lage voorzet vanaf de flank, maar deze werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel waardoor beide teams met de brilstand op het bord aan de thee gingen. Dit had echter anders kunnen en moeten zijn, want scheidsrechter Van der Vrande miste een zuivere handsbal waarmee een doelpunt werd voorkomen. De bal ging dan ook niet op de stip waar dit wel had gemoeten.

Vanaf het begin van de tweede helft was het RKC dat het initiatief in handen nam, wat resulteerde in een grote mogelijkheid voor Langedijk. De vleugelaanvaller lanceerde zichzelf, sprintte langs Lima maar speelde de bal net te ver voor zich uit waardoor Telgenkamp de bal kon onderscheppen.

Het was echter FC Emmen dat de score opende via een corner, waarbij zij maximaal gebruik maakte van de korte afwezigheid van Nieuwendaal. Terwijl de aanvoerder met een lichte kwetsuur aan de kant stond tekende Krohnen geheel tegen de verhoudingen in na een scrimmage voor 1-0. Niet veel later claimde RKC geheel terecht een p

Vanaf de tegengoal was het enkel RKC dat de klok sloeg. De ploeg trok ten aanval en kreeg meerdere kansen en mogelijkheden op de gelijkmaker, helemaal na het brengen van Johan Voskamp. Voskamp was heel dichtbij met een schot dat net langs de verkeerde kant van de paal scheerde. Twee minuten later had de bal wederom op de stip gemoeten, maar weigerde Van der Vrande wederom. Een kopbal van Voskamp werd met de hand geblokt, maar de scheidsrechter was niet te vermurwen.

In de slotfase zakte het offensief wat in, maar bleef RKC sterker. Helaas bleken de Geelblauwen niet bij machte om de dikverdiende gelijkmaker op het scorebord te krijgen, waardoor eenieder met een RKC-hart zeer teleurgesteld van het veld stapte na het laatste fluitsignaal. Zaak voor de Waalwijkers om de teleurstelling van deze onverdiende nederlaag volgende week weg te spoelen. Dan komt FC Eindhoven op bezoek in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams (21. Vaessen), Green, Greene, Ndefe, Nieuwendaal, Anderson (67. Voskamp), Rienstra,Van de Sande, Benson, Sanoh (72. Verduijn), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Emmen
D. Telgenkamp; N. Fleuren, T. Siekman, Josimar Lima, F. Olijve; S. Rozema, H. Bos, G. Klok; I. Kallon, R. Krohne, E. Danso

Wisselspelers: E. Elmali, N. Wielink N. Bakker, D. Reinders ,J. Mannes, J. Mulder, K. Huisman, V. Maier, J. Albertus

Hoofdcoach: Dick Lukkien

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.