Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 2

FC Eindhoven
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 19 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2100
32. M. Lieder
58. Dwayne Green
61. K. De Silva
83. Nando Wormgoor
84. K. De Silva
90+3. Pieter Langedijk
Kaarten Verslag Foto's Video's

Ongelukkig RKC faalt weer in de afwerking

RKC Waalwijk heeft haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen een zure nederlaag geleden tegen FC Eindhoven. De Waalwijkers waren grote delen van de wedstrijd beter, maar wisten de kansen niet te verzilveren. Een buitenspelgoal en een counter deden de thuisploeg de das om.

 

RKC kende een veelbelovende start met veel balbezit en veel druk op de Eindhovense verdediging. Dat resulteerde al na drie minuten in een grote kans voor Roel van de Sande, die de bal net naast schoot. In de tiende minuut kwamen de bezoekers voor het eerst in de buurt van het Waalwijkse doel. Oud-RKC’er Mart Lieder schoot net naast na een vlot lopende aanval. Even later schoof ook Rafael Uiterloo de bal vlak langs het doel.

 

Na ongeveer twintig minuten mocht Van de Sande een vrije trap nemen van ongeveer 25 meter. De bal was niet hard, maar doelman Ruud Swinkels had er nog de nodige moeite mee. Daarna werd RKC slordiger en leed het enkele keren knullig balverlies. Desondanks kreeg spits Johan Voskamp een prima kopkans na een uitstekende loopactie. De bal ging echter net over het doel van Swinkels.

 

Eindhoven bleef vooral op de tegenaanval loeren, al creëerde het nauwelijks kansen. Na ruim een half uur was het toch raak voor de uitploeg: Uiterloo kreeg de bal terwijl hij duidelijk buitenspel leek te staan. Toch mocht de aanvaller door, en hij bood uitgerekend Lieder een niet te missen kans: 0-1. In het restant zakte Eindhoven ver in, waar RKC zich geen raad mee wist. Erg onnauwkeurige passes en de simpelste dingen gingen mis. De mannen van coach Peter van den Berg leken aangeslagen door de tegengoal en gingen met een zuur gevoel aan de thee.

In de tweede helft was er meteen een enorme mogelijkheid voor de bezoekers. Bij een vrije trap werd de geheel vrijstaande Lieder gevonden, maar die tikte van dichtbij over. Niet veel later kreeg ons RKC een corner, waarbij Nando Wormgoor kon koppen. Hij knikte het leer helaas net voorbij de paal. Dat was voor de Geelblauwen wel het startschot om met meer strijd te spelen. Na amper vijf minuten in de tweede helft kreeg Voskamp een reuzekans, helaas schoot hij de bal op de lat.

Daarna kwamen er twee gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken. Bij één miste Kenny Anderson de bal net, terwijl doelman Swinkels de andere op een totaal onverwacht moment los liet. Helaas was er geen RKC’er bij hem in de buurt om de bal in het net te leggen. De dreiging van de Waalwijkers bleef, wat leidde tot een schot van afstand van Pieter Langedijk. Die roste de bal ternauwernood over het doel van de Eindhovenaren.

Voskamp was even later ook dicht bij de gelijkmaker, toen hij de bal via een verdediger net naast het doel schoot. Het was zo ongeveer zijn laatste actie, hij werd namelijk gewisseld voor Moussa Sanoh. Die was bijna meteen trefzeker, maar hij raakte de lat na een uitstekende actie. Daar leek doelman Swinkels overigens wel nog even aan te zitten. Daarna schoot Langedijk nog recht in de handen van de goalie, waar het beter leek voor de buitenspeler om de bal af te spelen.

 

Na 84 minuten leek het dan toch afgelopen voor ons RKC. Na een prima counter van de bezoekers kwam Kyle de Silva één op één met Tamati Williams en hij faalde niet: 0-2. RKC probeerde nog van alles en Fred Benson was erg dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij schoot van dichtbij wild over. In de tweede van de vijf minuten blessuretijd maakte Langedijk alsnog de 1-2, waardoor er nog een sprankje hoop was voor RKC. Echter viel de bal niet meer goed in de resterende minuten, waardoor de Geelblauwen met lege handen achter bleven. Er is in ieder geval snel kans op eerherstel, aangezien maandag alweer de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht op het programma staat.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Green, Ndefe, Wormgoor, Greene, Anderson (70. Mezghrani),Van de Sande (70. van Sonsbeek), Rienstra, Benson, Voskamp (70. Sanoh), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Eindhoven
R. Swinkels; D. van den Buijs, C. Sprockel (80. De Wilde), M. Gunst, A. Loof; I. Rossen, F. Deschilder, D. Bousbiba (81.T. Swinnen) ; M. Lieder, K. De Silva, R. Uiterloo

Wisselspelers: G. Smit, S. De Wilde, T. Horsten, J. Vandeputte, J. Rowell,T. Swinnen, A. van den Hurk

Hoofdcoach: Ricardo Moniz

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.