Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong FC Utrecht
1 - 3

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 22 augustus, 20:00 uur - Stadion De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 1000
19. Johan Voskamp
35. Roel van de Sande
48. Johan Voskamp
62. Gigli Ndefe
67. Barazite
69. Johan Voskamp
71. Moussa Sanoh
83. Rosheuvel
90. Moussa Sanoh
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC breekt met vloek en verslaat beloften

Na twee nederlagen op rij heeft ons RKC eindelijk weer gezegevierd. De wedstrijd op bezoek bij nieuwkomer FC Utrecht leverde een 1-3 zege op. Twee goals van Johan Voskamp en één van Moussa Sanoh waren genoeg om de Domstedelingen op de knieën te krijgen.

 

In het begin van de wedstrijd was de thuisploeg vrijwel continu in balbezit, al lukte het de ploeg van trainer Robin Pronk niet om in de buurt van het Waalwijkse doel te komen. Na bijna tien minuten was RKC erg dicht bij de openingstreffer. Na een uitstekend uitgespeelde counter kon Pieter Langedijk  alleen op doelman Jensen af. De linksbuiten schoot de bal echter op de keeper, waar hij eigenlijk had moeten scoren.

 

Amper tien minuten later was het dan toch raak: Serginho Greene kwam mee naar voren, combineerde uitstekend met Daan Rienstra en gaf de bal perfect voor op Johan Voskamp. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het doel te krijgen: 0-1. Na ongeveer een half uur was er een goede combinatie tussen Langedijk en Roel van de Sande. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van die laatste, maar de middenvelder haalde wild uit in een kansrijke positie en schoot ver over.

 

Vrijwel meteen na de kans van Van de Sande lag achterin bij RKC alles open. Na mistasten van Steef Nieuwendaal stond Kerk plotseling alleen voor Tamati Williams. De Nieuw-Zeelandse doelman bleef lang staan en redde bekwaam. Enkele minuten later gaven de Geelblauwen opnieuw veel ruimte weg, wat resulteerde in een kans voor Van Rooijen. De jonge Utrechter schoot echter te zwak in, waardoor het geen probleem was voor Williams. Daardoor kon ons RKC de kleedkamers opzoeken met een 0-1 voorsprong na 45 minuten.

 

De tweede helft kende een perfecte start. Na drie minuten kwam een snel genomen vrije trap bij Langedijk terecht, die laag voor gaf. Hij vond Voskamp voor het doel, die opnieuw datgene deed waar hij zo goed in is: scoren.  De marge van twee goals bracht rust in het spel van de Waalwijkers en ruim vijf minuten na de 0-2 nam Voskamp een corner ineens op zijn slof. Die wilde graag zijn hattrick maken, maar schoot hoog over. Utrecht-coach Pronk besefte dat er iets moest veranderen en bracht twee verse krachten. Met Serhat Cakmak en Nacer Barazite probeerde hij de wedstrijd een andere wending te geven.

 

Vooral de komst van Barazite bracht nieuwe hoop bij de thuisploeg. De voormalige jeugdinternational was volgens de technische staf van het eerste team nog niet fit genoeg voor Utrecht 1 en moet daarom tijdelijk ritme opdoen bij de beloften. De aanvaller liet zich aardig zien en was ook trefzeker, al kwam hier erg veel geluk bij kijken. Zijn schot werd dusdanig van richting veranderd dat Williams er niet meer bij kon en de spanning toch weer terug begon te keren in de Galgenwaard.

 

Gelukkig wist ons RKC snel te reageren op deze tegenslag. Bij een tegenaanval over veel schijven werd invaller Moussa Sanoh gevonden, die zijn man uit kapte en vervolgens de bal in de hoek schoot. Het betekende de  1-3 en daarmee de beslissing. Door de zege hebben de Geelblauwen voor het eerst in de historie gewonnen van een beloftenteam. In de voorbije twee seizoenen lukte het RKC nooit om drie punten te pakken tegen een tweede elftal, gelukkig is die vloek eindelijk voorbij. En precies op tijd, want komende vrijdag wacht de volgende juniorenploeg alweer. Dan komt Jong Ajax namelijk op bezoek in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Nieuwendaal, Greene, Wormgoor, Ndefe,Van de Sande, Rienstra, Anderson, Benson (63. Sanoh), Voskamp (75. van Sonsbeek), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong FC Utrecht
Jensen; Ulusoy, Koch, Rosheuvel, De Lange; Velanas (59. Barazite), Van Rooijen (67. Antwi), Moore, Van der Moot (59. Cakmak); Sow, Kerk

Wisselspelers: Heus, Barazite, Sneijder, Abena, Van der Meer, Boukhari, Antwi, Van Eijk, Cakmak

Hoofdcoach: Robin Pronk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.