Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
3 - 2

Jong Ajax
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 26 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2450
10. Kenny Anderson
20. Serginho Greene
33. Lartey Sanniez
39. De Ligt
54. Van de Beek
57. Tamati Williams
57. Nouri (p)
71. Nouri
72. Kenny Anderson
90. Fred Benson
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC pakt volle buit tegen koploper Jong Ajax op verjaardag

RKC Waalwijk heeft haar tweede zege op rij geboekt. In een spannende thuiswedstrijd tegen Jong Ajax werd er met 3-2 gewonnen. Twee goals van Kenny Anderson en ééntje van Serginho Greene bleken voldoende om de Amsterdammers met een nederlaag naar huis te sturen.

 

RKC vloog uit de startblokken en zocht meteen de weg naar het doel van de bezoekers. Kenny Anderson kreeg al meteen een kans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar deze poging werd gekeerd door doelman Norbert Alblas. De rebound werd vervolgens hoog over gejaagd door Fred Benson. Na tien minuten vonden de Waalwijkers alsnog het doel. Johan Voskamp kopte de bal door op Anderson, die de bal fraai over zijn directe tegenstander heen wipte en het leer vervolgens in het doel schoot.

 

Niet veel later waren de Geelblauwen opnieuw gevaarlijk. Gigli Ndefe, die verrassend op het middenveld begon, had ruimte om uit te halen. Helaas stuurde hij de bal te zacht naar de hoek. De fans konden echter al snel weer juichen: na een aanval over veel schijven viel de bal per toeval voor de voeten van Serginho Greene, die van dichtbij voor de 2-0 tekende. Ook de volgende kans was al snel een feit, helaas kopte Voskamp de bal niet hard genoeg richting doel.

 

Na ongeveer een half uur kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd en schoot Vince Gino Dekker de bal in de korte hoek. Doelman Tamati Williams stond gelukkig goed en redde bekwaam. Vlak daarna kwam Cerny op een gevaarlijke positie dicht bij het doel, maar de aanvaller was niet in balans en kon niet fatsoenlijk uithalen. De volgende kans diende zich ook meteen aan voor de Amsterdammers, toen Donny van de Beek kon schieten. Aanvoerder Steef Nieuwendaal gooide zich ervoor en voorkwam daarmee een enorme kans.

 

Vlak voor het rustsignaal was Pieter Langedijk nog op zoek naar het doel, zijn vrije trap ging maar net naast het doel van Alblas. Toch ging ons RKC met een 2-0 voorsprong rusten en leek Jong Ajax mee te werken aan een feestje voor het vandaag 76 jaar geworden RKC.

 

Helaas kwamen de gasten met andere intenties uit de kleedkamer. De bezoekers hadden inmiddels van tactiek gewisseld en gingen 3-5-2 spelen. Het leek meteen al zijn vruchten af te werpen, maar Abdelhak Nouri, de absolute uitblinker bij de lijstaanvoerder, zag zijn inzet van dichtbij geweldig gekeerd worden door onze Nieuw-Zeelandse goalie Tamati Williams. Desondanks vonden de Amsterdammers snel in het tweede bedrijf het net. Nouri dribbelde door de Waalwijkse defensie en vond Van de Beek, die beheerst afwerkte: 2-1.

 

Meteen na die tegengoal kreeg de thuisploeg opnieuw een mokerslag te verwerken. Scheidsrechter Berben gaf een penalty nadat Williams een overtreding maakte. Nouri ging achter de bal staan en de dribbelaar faalde niet: 2-2 na ruim tien minuten in de tweede helft. Meteen daarna wisselde coach Peter van den Berg zowel Voskamp als Greene voor Philippe van Arnhem en jongeling Dwayne Green.

 

De wissels brachten nieuw leven bij RKC, dat weer beter begon te spelen. Na goed werk van Nieuwendaal vond hij Anderson, die de bal net naast het doel schoof. Dit had een waarschuwing voor de bezoekers moeten zijn, maar toch wist ons jarige cluppie vrij snel na dit moment te scoren. Pieter Langedijk maakte een prima actie aan de zijkant en vond de volledig vrijstaande Anderson, die doelman Alblas opnieuw passeerde.

 

3-2 dus en ons RKC weer op voorsprong, maar de Ajacieden gaven niet op en creëerden diverse goede mogelijkheden. Van de Beek schoot vanaf de rand van de 16 erg hard op doel, gelukkig redde Williams opnieuw uitstekend. Invaller Markus Strom Bay probeerde het ook van ver, zijn schot kwam recht op onze keeper af. Vlak voor het einde was de Amsterdamse club nog dicht bij de gelijkmaker, gelukkig kon Ndefe de bal vlak voor de lijn wegwerken na een scrimmage bij een corner. In de slotfase was ook Mazraoui nog gevaarlijk, maar deze invaller kon net niet goed bij de bal na een fraaie steekpass van wederom Nouri.

 

Ons RKC hield daardoor de punten in eigen huis en bezorgde Jong Ajax daarmee haar eerste nederlaag van het seizoen. Door de derde overwinning van het seizoen staan de Waalwijkers nu achtste met negen punten. Bovendien is de zege van vanavond de perfecte manier om de verjaardag van ons RKC te vieren. Onze Geelblauwe brigade viert op deze vrijdag alweer haar 76-ste verjaardag, de overwinning op de koploper  is een reden om dit feest extra groots te vieren.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Mezghrani, Wormgoor, Nieuwendaal, Greene (59. Green), Ndefe, Anderson,Van de Sande, Benson, Voskamp (59. Van Arnhem), Langedijk (89. van Sonsbeek)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong Ajax
Alblas; Dankerlui (76. Mazraoui), Zeefuik, Lartey Sanniez, De Ligt; De Jong, Nouri, Van de Beek; Dekker (46. Bay), Černý (46. Savastano), Clement

Wisselspelers: Leeuwenburgh, Gudelj, Mazraoui, Savastano, Bergsma, Bay, Eiting

Hoofdcoach: Marcel Keizer

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.