Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Dordrecht
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 9 september, 20:00 uur - Riwal Hoogwerkers Stadion, Dordrecht
Scheidsrechter: Christiaan Bax - Toeschouwers: 1684
22. Da Cruz
33. Steef Nieuwendaal
36. Chacon
66. Moussa Sanoh
84. Fred Benson
90. Fred Benson
90+1. Thomas
Kaarten Verslag Foto's Video's

Punt voor RKC ondans zwak begin bij Dordt

RKC Waalwijk is er niet in geslaagd om haar derde overwinning op een rij te boeken. Op bezoek bij FC Dordrecht moesten de Waalwijkers genoegen nemen met een punt. Zeker op basis van de eerste helft is dit meer dan de formatie van Peter van den Berg verdiende. Een late treffer van Fred Benson zorgde er uiteindelijk voor dat ons RKC in ieder geval niet verloor aan de Krommedijk.

De wedstrijd kende een saai begin en het duurde even voordat beide ploegen echt de aanval durfden te zoeken. Na ruim tien minuten schoot Alessio da Cruz de bal ruim over het doel van onze eigen Tamati Williams. RKC wist pas na 25 minuten voor het eerst gevaar te stichten voor het doel. Na een snelle uitbraak kwam de bal uiteindelijk bij Johan Voskamp. De spits zag zijn inzet via een verdediger net naast de paal verdwijnen. Uit de daarop volgende corner kwam opnieuw een mogelijkheid voor Voskamp, maar via de aanvaller ging de bal net voorlangs.

 

Na ruim een half uur werd Dordt sterker en kwamen er diverse goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Da Cruz werd vrij voor de keeper gezet en schoof de bal ook langs Williams, maar hij raakte de paal. Amper een minuut later was het weer Da Cruz, deze keer vond hij Williams op zijn weg. Helaas kon een tegentreffer niet uitblijven: Micheal Chacon werd gevonden in het strafschopgebied na een pass van Da Cruz door de benen van Gigli Ndefe. De middenvelder aarzelde niet en maakte via de paal de 1-0 voor de Dordtenaren.

 

Aan het begin van de tweede helft kwam RKC een stuk overtuigender voor de dag. Twee minuten na rust had het al gelijk kunnen staan, maar doelman Coremans voorkwam een zeker lijkend doelpunt van Voskamp met een geweldige save. Dordrecht voelde aan dat de Geelblauwen gevaarlijker werden en daarom besloot de thuisclub meer op de counter te spelen. Dit leidde al snel tot een goede mogelijkheid voor opnieuw Da Cruz, de gevaarlijkste speler van Dordt volleyde de bal gelukkig net voorbij de kruising.

 

RKC was vervolgens nog enkele keren dreigend via standaardsituaties. Pieter Langedijk knalde de bal over het doel na een slimme corner en de mee opgekomen Nando Wormgoor kopte een paar meter over het doel. Tussen die twee wapenfeiten door kwam de formatie van coach Peter van den Berg goed weg, toen Jafar Arias het naliet om de tweede Dordtse treffer te maken na een snelle uitbraak. Williams redde bekwaam en hield ons RKC daarmee in leven.

 

In het laatste kwartier waren er voor beide doelen nog diverse kansen. Arias kwam opnieuw oog in oog met Williams, maar faalde wederom. Twee dure missers op een rij, zo bleek zes minuten voor tijd. Een goede voorzet van Langedijk werd binnen gekopt door Fred Benson, waardoor beide ploegen weer in evenwicht waren. Desondanks kwam Dordrecht bijna weer opnieuw op voorsprong: Alvin Daniels wist zich vrij te spelen, maar zijn schuiver was te zacht en dus een eitje voor onze Nieuw-Zeelandse goalie.

 

In de blessuretijd, die maar liefst zeven minuten duurde, kreeg ons RKC nog een enorme kans om de volle buit mee naar Waalwijk te nemen. Invaller Yesin Ben Mohamadi zag de bal voor zijn voeten verschijnen, maar schoot wild over in kansrijke positie. Ook Dordrecht maakte nog aanspraak op de overwinning. Ricky van Haaren mikte een vrije trap net buiten de zestien iets te hoog, terwijl Chacon zich  in de slotminuut nog eens vrij speelde, maar zijn poging was niet al te moeilijk voor Williams.

 

Door de puntendeling heeft ons RKC tien punten behaald in haar eerste zes wedstrijden. Tegenstander Dordrecht daarentegen wacht nog steeds op haar eerste overwinning en blijft voorlaatste. Volgende week treffen de Waalwijkers titelkandidaat NAC Breda in het Mandemakers Stadion voor een heuse Brabantse derby.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Mezghrani (79. Ben Mohamadi), Wormgoor, Nieuwendaal, Ndefe,Van de Sande, Anderson (66. Sanoh), Rienstra, Benson, Voskamp, Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Dordrecht
Coremans; Alkan, Amevor, De Nooijer, Kramer; Agustien (87. Van Wermeskerken), Chacon, Van Haaren; Da Cruz (81.Thompson), Daniels, Arias (89. Thomas)

Wisselspelers: Antman, Pisas, Boogers, Thomas, Vleugels, Van Wermeskerken

Hoofdcoach: Gérard de Nooijer

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.