Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Helmond Sport
1 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 23 september, 20:00 uur - Lavans Stadion, Helmond
Scheidsrechter: Bert Daemen - Toeschouwers: 1812
17. Thomassen
31. Kenny Anderson
44. Serginho Greene
83. Warmolts
83. Daan Rienstra
90+1. Fred Benson
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC pakt punt op bezoek bij Helmond Sport

RKC Waalwijk heeft één punt overgehouden aan het uitduel met Helmond Sport. In de Brabantse Derby speelde RKC geen goede wedstrijd, maar had het in de slotfase de zege kunnen pakken, aangezien de Waalwijkers recht hadden op een strafschop. Uiteindelijk werd het 1-1 door goals van Jordy Thomassen van Helmond Sport en Daan Rienstra namens RKC. 

Ons RKC kende een zwakke start. Al na enkele minuten speelde Robert Braber van Helmond Sport met een goede actie Furhgill Zeldenrust vrij. Die kon op het doel af, maar doelman Tamati Williams redde uitstekend bij de één tegen één situatie. Even later mocht Jason Bourdouxhe een vrije trap nemen, maar de middenvelder krulde de bal net naast het doel. Zeldenrust kreeg opnieuw een grote kans, gelukkig werd zijn schot geblokt door Gigli Ndefe.

 

RKC creëerde zelf zo goed als niets en werd constant achteruit gedrongen. Oud-RKC’er Braber kreeg een moeilijke kopkans die net over ging, tot opluchting van de Waalwijkers. Na 17 minuten was het dan toch raak. Jordy Thomassen (ook al een speler met een verleden bij RKC) kreeg de bal aan de zijkant en probeerde dichter bij het doel te komen. Goalie Williams wilde uitkomen, maar gleed uit het niks uit, waardoor hij op het verkeerde been stond. Thomassen zag het op tijd en stiftte de bal over de Nieuw-Zeelandse doelman heen.

 

Na de openingstreffer ging de Helmondse storm wat meer liggen, maar RKC dwong zelf zo goed als niks af. Beide ploegen werden slordiger en kregen nauwelijks kansen. Vijf minuten voor rust kreeg de formatie van Peter van den Berg uit het niets een kans. Fred Benson kreeg veel ruimte bij een corner, maar kopte de bal naast het doel. Ook haalde Serginho Greene nog van een grote afstand uit, het schot van de verdediger ging net naast.

 

Aan het begin van de tweede helft leek RKC te beseffen dat het iets recht te zetten had. Na amper één minuut gaf Pieter Langedijk een uitstekende voorzet, helaas kwam Moussa Sanoh net iets tekort om de bal binnen te tikken. Langedijk kreeg zelf ook een schietkans van afstand, maar zijn schot werd door doelman Kaya goed over het doel getikt. Meteen erna speelde Helmond een counter uitstekend uit. De bal kwam bij Thomassen, wiens schot werd geblokt door Nando Wormgoor.

 

Helmond besefte dat het iets verdediger moest gaan spelen, al kreeg het ook enkele aardige mogelijkheden op de tweede treffer. Bourdouxhe schoot een vrije trap net naast en invaller Teije ten Den schoot de bal op de vuisten van Williams. Bij een andere standaardsituatie leek de tweede treffer voor de thuisploeg te vallen, maar op miraculeuze wijze wist Williams de bal voor de lijn te stoppen. Ruim een kwartier voor tijd leek de gelijkmaker dan toch te komen nadat Sanoh de bal met wat geluk mee kreeg, maar hij faalde oog in oog met Kaya.

 

Via invaller Yesin ben Mohamadi kwam RKC vrij snel weer in de buurt van de gelijkmaker, helaas schoot hij wild over en naast. Na 83 minuten was het dan toch raak: na een snel genomen vrije trap kreeg Sanoh de bal, wiens lange bal precies in de loop van Daan Rienstra kwam. Die bleef wel rustig oog in oog met Kaya: 1-1. In de laatste vijf minuten geloofden beide ploegen nog in de zege. Langedijk kreeg nog een goede kans, maar zijn schot was zwak en ging voor het doel langs.

 

Vlak voor het ingaan van de blessuretijd leek Benson ervoor te kunnen zorgen dat RKC de drie punten mee zou kunnen nemen naar Waalwijk. De spits ging Kaya voorbij, maar werd onderuit gehaald. Volgens de Belgische scheidsrechter Daemen (die erg zwak floot) was het een schwalbe, terwijl Benson overduidelijk werd gevloerd. Daardoor voelde RKC zich erg benadeeld, maar zeker op basis van de eerste helft mochten de Waalwijkers blij zijn met een punt.  Momenteel staat RKC nog steeds op de tiende plaats met elf punten uit acht wedstrijden, evenveel als Helmond.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Greene, Ndefe, Wormgoor, Nieuwendaal, Anderson (68. Ben Mohamadi), Rienstra,Van de Sande (68. Mezghrani), Benson, Sanoh (89. Van Arnhem), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Helmond Sport
Kaya; Warmolts, Justiana, Verkoelen, Verkennis; Edwards, Bourdouxhe (76. Brulmans), Braber; Zeldenrust, Thomassen, Hiwat (68. Ten Den)

Wisselspelers: Van Gassel, Janzen, Brulmans, Van Gerwen, Van Lankveld, De Louw, Hasani, Ten Den, Godee

Hoofdcoach: Roy Hendriksen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.