Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

Jong PSV
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 30 september, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Jeroen Manschot
68. Lammers
84. Laursen
86. Van Bruggen
87. Pieter Langedijk (p)
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC houdt punt over aan duel met periodekampioen Jong PSV

RKC Waalwijk heeft de eerste periode afgesloten met een 1-1 gelijkspel. In het eigen Mandemakers Stadion zorgde een late penalty van Pieter Langedijk ervoor dat er een punt werd gepakt tegen koploper Jong PSV. Door de puntendeling zijn de Eindhovenaren de winnaar van de eerste periode in de Jupiler League.

 

Ons RKC begon erg zwak aan de wedstrijd en kreeg het door het vele onnodige balverlies erg lastig. Na drie minuten leken de Waalwijkers de bezoekers ook nog te helpen, toen Gigli Ndefe een voorzet van Rosario heel ongelukkig verlengde. De bal werd uiteindelijk nog gestopt door doelman Tamati Williams. Na ruim tien minuten kreeg Jong PSV opnieuw een grote mogelijkheid. Sam Lammers, met acht treffers de huidige topscorer van de Jupiler League, kon koppen, maar Williams tikte de bal fraai uit de hoek.

 

Het spel van RKC werd na twintig minuten minder slordig en de Geelblauwen knokten zich beter in de wedstrijd. Dit leverde een aardige kans op voor Kenny Anderson, die na een goede aanval net over schoot. Na 25 minuten kreeg ons RKC op ruim twintig meter van het doel een vrije trap.  De mannen van Peter van den Berg hadden een uitstekende ingestudeerde variant bedacht, die uiteindelijk een kopkans opleverde voor Serginho Greene. De verdediger annex middenvelder stuitte van dichtbij op goalie Hidde Jurjus.

 

Het laatste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier van het tweede bedrijf gebeurde er nauwelijks niets. De kansen waren erg schaars. Kenneth Paal schoot nog een keer van grote afstand in de handen van Williams, verder was het rustig voor beide doelen. Tot de 68ste minuut: een lange bal kwam terecht bij Lammers, die het leer uitstekend controleerde en vervolgens onze Nieuw-Zeelandse goalie passeerde. Meteen erna probeerde RKC het antwoord te geven en het scheelde niet veel. Helaas kopte de net ingevallen spits Johan Voskamp de bal een meter over het doel.

 

RKC wilde een nederlaag ten koste van alles voorkomen en ging (mede door enkele wissels) meer de aanval zoeken. Ruim een kwartier voor tijd was er een fraaie één-twee tussen Kenny Anderson en Langedijk, helaas stuitte die laatste op Jurjus. RKC drong aan en kreeg in de 87ste minuut de beloning. Roel van de Sande, die amper een minuut op het veld stond, schoot de bal tegen de arm van een verdediger en verdiende een strafschop. Deze werd feilloos benut door Pieter Langedijk, die Jurjus de verkeerde hoek in stuurde: 1-1.

 

In de laatste minuten probeerde RKC nog voor de winst te gaan, terwijl Jong PSV duidelijk tevreden was met het punt. De Geelblauwen wisten echter geen kansen meer te creëren, waardoor het 1-1 bleef. Door het gelijkspel heeft Jong PSV de eerste periode veroverd en mochten zij na het laatste fluitsignaal de Bronzen Stier in ontvangst nemen. Ons RKC staat dankzij de late gelijkmaker op de elfde plaats in de Jupiler League en heeft nu een weekje rust wegens interlandvoetbal.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Mezghrani, Ndefe (85. Van de Sande), Nieuwendaal, Wormgoor, Rienstra, Greene, Anderson (74. Ben Mohamadi), Benson, Sanoh (67. Voskamp), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong PSV
Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Poulsen; Rommens, Gudmundsson (88. Kardes), Paal; Beto da Silva (68. Laursen), Lammers, Rosario

Wisselspelers: Van Osch (k), Watt (k), Abels, Kardes, Laursen, Jok Deng,

Hoofdcoach: Pascal Jansen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.