Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

TOP Oss
2 - 5

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 14 oktober, 20:00 uur - Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Sander van der Eijk
3. Bakx
32. Mathieu
39. Pieter Langedijk
40. Pieter Langedijk
43. Steef Nieuwendaal
49. Serginho Greene
53. Pique
53. Johan Voskamp
64. V/d Venne
68. Pieter Langedijk
76. Johan Voskamp
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC start tweede periode met ruime zege in Oss

Ons RKC is de tweede periode uitstekend van start gegaan. De Geelblauwen winnen met liefst 2-5 op bezoek bij FC Oss. Na een zwakke eerste helft herpakte de ploeg zich fantastisch in het tweede bedrijf. De doelpunten werden gemaakt door Pieter Langedijk, Johan Voskamp (beiden 2×) en Serginho Greene.

 

De start van ons RKC was nog niet bijster hoopgevend. Al na vier minuten kwamen de Geelblauwen op achterstand door miscommunicatie tussen Tamati Williams en zijn verdedigers. FC Oss-aanvaller Istvan Bakx maakte dankbaar gebruik van het geklungel en zorgde voor de openingstreffer: 1-0. RKC bleek nog niet helemaal wakker te zijn, want amper twee minuten later schoot Mathieu vanaf de rand van de zestien net naast.

 

Na ruim een kwartier kreeg de formatie van coach Peter van den Berg eindelijk een kansje. Roel van de Sande legde de bal met zijn hoofd uitstekend klaar voor Pieter Langedijk, die de bal een paar meter over het doel joeg. Drie minuten later was het bijna weer raak aan de andere kant toen Van de Venne kon uithalen. Zijn doelpoging werd niet goed gekeerd door Williams, gelukkig kon Steef Nieuwendaal de bal nog vóór de doellijn wegwerken

 

Na ruim een half uur moest ons RKC toch de tweede treffer toestaan; achter de defensie lag veel ruimte waardoor Justin Mathieu zo op het doel kon aflopen en de 2-0 binnen schoof. Vlak voor rust konden ook de meegereisde supporters uit Waalwijk eindelijk juichen. Jan Verduijn, die al in de eerste helft moest invallen voor de geblesseerde Fred Benson, gaf een gevaarlijke voorzet, die door Kivuvu niet goed werd weggewerkt. De bal viel daardoor precies voor de voeten van Langedijk, die niet aarzelde en de aansluitingstreffer maakte. De dramatische eerste helft werd daardoor toch enigszins positief afgesloten.

 

Gelukkig verliep de tweede helft een stuk beter. Gigli Ndefe, in de tweede helft van rechtsback naar de linkerkant verhuisd, gaf vijf minuten na rust laag voor en Serginho Greene maakte het erg rustig af, waardoor beide ploegen weer in evenwicht waren. Amper vijf minuten later kwamen de Geelblauwen zelfs op voorsprong door een knappe kopbal van Johan Voskamp na een vrije trap vanaf de zijkant. Ruim drie minuten na de 2-3 maakte Verduijn een knappe actie en kwam hij in kansrijke positie, helaas wist hij Serginho Greene net niet te bereiken.

 

Ondanks de voorsprong moest ons RKC blijven oppassen, want Cihat Celik kwam erg gemakkelijk naar binnen. Gelukkig kon onze Nieuw-Zeelandse goalie Williams de bal knap over het doel tikken. Invaller Jordi Balk kwam nog dichtbij, maar schoot hoog over. Meteen erna counterde RKC en kon Langedijk alleen op het doel af. De linksbuiten passeerde Deckers en maakte daarmee zijn tweede treffer van de avond: 2-4!

 

De marge van twee goals zorgde ervoor dat FC Oss het geloof kwijt raakte. Celik probeerde het nog uit een moeilijke hoek, maar zijn poging werd geblokt door invaller Mohamed Mezghrani. Diezelfde Mezghrani gaf een kwartier voor tijd een fraaie voorzet, waarmee hij Voskamp bereikte. De spits stond helemaal vrij en Vossie kon daarom eenvoudig de 2-5 maken. Een ongekende weelde voor ons RKC, een ruime voorsprong na zo’n matige eerste helft!

 

In de slotfase kopte Daan Rienstra de bal nog eens net voor het doel van Deckers langs, terwijl Balk aan de andere kan het doel net miste. Het bleef 2-5, waardoor ons RKC een vliegende start van de tweede periode kende, wat na een hele slechte eerste helft een erg knappe prestatie van de Waalwijkers is. Door de zege staat de ploeg van Van den Berg zelfs op slechts drie punten van nummer twee VVV Venlo.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Engberink (46. Mezghrani), Wormgoor, Nieuwendaal, Ndefe, Greene, Rienstra,Van de Sande, Voskamp (87. Sanoh), Benson (39. Verduijn), Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling TOP Oss
Deckers; Kivuvu, Pique, Stuy v/d Herik, Mathieu; Janssen, V/d Venne, V/d Ouwenland (66. Balk); Bakx (69. Falkenstein), Boere, Celik (77. Lazic)

Wisselspelers: Koeman jr., Balk, V/d Sluys, Kamaci, Falkenstein, Lazic, Statie, Haggerty

Hoofdcoach: François Gesthuizen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.