Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 1

FC Dordrecht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 17 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 2267
39. Daniels
43. Amevor
44. Serginho Greene
49. Statia
61. Touré
83. Irvingly van Eijma
90. Irvingly van Eijma
Kaarten Verslag Foto's Video's

Debutant van Eijma bezorgt RKC overwinning op Dordrecht

Ons RKC heeft vanavond de tweede overwinning op rij geboekt. Nadat NAC vorige week werd verslagen moest nu ook FC Dordrecht het onderspit delven. De Geelblauwen keken lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan totdat Irvingly van Eijma zijn droomdebuut beleefde. Hij tekende voor beide Geelblauwe treffers en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

RKC had in het eerste kwartier veruit het meeste balbezit maar dat leidde niet tot grote kansen. Alleen Langedijk zocht tot twee keer toe het vijandelijke doel, maar beide pogingen kwamen naast de verkeerde kant van de paal terecht. FC Dordrecht stichtte ook gevaar ondanks het geringe balbezit. Een poging van Thomas ging naast en Daniels kwam een teenlengte tekort om Vaessen aan het werk te zetten. Even later was het wederom Joël Thomas die gevaarlijk werd. Na een aanval over links kon de Dordtse spits geen richting geven aan zijn kopbal, waardoor Vaessen na ruim 20 minuten spelen, net als zijn collega keeper Coremans, nog geen redding had verricht.

De eerste echt grote kansen waren voor de bezoekers. Godee ging recht op Vaessen af, maar laatstgenoemde was er als de kippen bij om het schot van de aanvaller te keren. Een vrije trap van Kramer die kort daarna volgde was ook een prooi voor onze keeper.  Het was de start van een betere fase voor de Schapenkoppen, die langer de bal in de ploeg konden houden en RKC niet gevaarlijk lieten worden. Na 40 minuten kwamen de bezoekers dan ook niet onverdiend op voorsprong. Daniels beproefde zijn geluk vanaf een meter of 20 en schoot raak. Vlak voor rust kon Rienstra keeper Coremans nog dwingen tot een redding. Een vrije trap van de middenvelder werd vlak voor rust overgetikt door de goalie.

Met de ingevallen Mezghrani voor Engberink ging RKC in de tweede helft op zoek naar doelpunten. Maar net als in de eerste helft hadden de Geelblauwen veel moeite om een gaatje te vinden in de defensie van de tegenstander. Het eerste Waalwijkse gevaar in de tweede helft kwam dan ook uit een standaardsituatie. De inzet van Nieuwendaal verdween over het doel. Even later was er weer een grote kans voor ons RKC, maar Anderson kon zijn kopbal niet richting een hoek sturen. Toch was er in de tweede helft wel een sterker RKC te zien en met Voskamp als extra spits waren de aanvallende intenties van trainer Peter van den Berg goed zichtbaar. Het leverde pogingen op van Benson, Sno en Voskamp, maar de bal wilde er maar niet in. RKC bleef de druk opvoeren maar Coremans stond een Waalwijkse goal meerdere malen in de weg.

FC Dordrecht stond in de tweede helft met de rug tegen de muur. Maar ook clubtopscorer Langedijk kon het netje niet laten bollen. Hij lepelde de bal langs het doel. In de 83ste minuut was het dan eindelijk raak. Invaller en debutant Irvingly van Eijma kreeg de bal via een verdediger van FC Dordrecht voor zijn voeten en schoot beheerst binnen. Het was loon na werken voor RKC, dat op zoek ging naar de winnende treffer. En die winnende treffer viel ook! Een jongensboek werd geschreven door Van Eijma. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kopte hij de 2-1 binnen, waarna het Mandemakers stadion explodeerde! In de blessuretijd kwam de overwinning niet meer in gevaar en zo won RKC haar tweede wedstrijd op rij en bezet het nu de negende plek in de Jupiler League. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Engberink (46. Mezghrani), Greene, Ndefe, Nieuwendaal, Sno, Anderson (63. Voskamp), Rienstra, Benson, Langedijk, Sanoh (75. Van Eijma)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Dordrecht
Coremans;Wermeskerken (69. Kingsale),Amevor,de Nooijer, Statia; Boogers (75. Chacon), Daniels, Kramer; Thomas, Touré, Godee

Wisselspelers: Chacon, Antman, Hilgen, Pinas, Pisas, Vleugels, Kingsale

Hoofdcoach: Gérard de Nooijer

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.