Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

De Graafschap
4 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 7 april, 20:00 uur - De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 10000
23. Van den Hurk
32. Parzyszek
40. Mohamed Mezghrani
40. Diemers
75. Parzyszek
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC kansloos ten onder in Doetinchem

RKC is op De Vijverberg tegen een fikse nederlaag aan gelopen. De Geelblauwen speelden vooral een zwakke eerste helft waardoor het met een 3-0 achterstand de kleedkamers opzocht. In de tweede helft werd het spel niet veel beter maar mede door prima keeperswerk van Tamati Williams incasseerde RKC nog ‘maar’ één tegentreffer waardoor het huiswaarts keerde met een 4-0 nederlaag. 

De eerste doelpoging kwam van de thuisploeg. Aanvoerder Smeets zag Williams ver voor zijn doel staan maar de uit Nieuw-Zeeland teruggekeerde goalie was op tijd op zijn post om redding te brengen. Het was De Graafschap dat het betere van het spel had in de beginfase, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Een rollertje en even later een krachtig schot van aanvaller Van den Hurk bleken een prooi voor Williams. RKC zette daar een mogelijkheid van Benson tegenover, die voorlangs kopte. Toch bleven de Superboeren het meest gevaarlijk, voornamelijk via Anthony van den Hurk. Na een goede steekpass van Smeets kon de linksbuiten alleen op Williams af maar gelukkig voor de meegereisde supporters uit Waalwijk gleed de bal langs de verkeerde kant van de paal. Na iets meer dan twintig minuten spelen kon RKC haar eerste grote kans noteren. Een voorzet van Mezghrani werd in eerste instantie door alles en iedereen gemist, waarna de bal voor de voeten kwam van Lazic. Helaas kon laatstgenoemde de bal niet vol raken waardoor deze ruim over het doel ging.

Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Driver kwam goed door op links en legde de bal terug op Smeets. Zijn schot kreeg nog een laatste zetje via Van den Hurk, waardoor Williams kansloos was. RKC kwam maar zelden onder de druk van de thuisploeg vandaan, wat niet geheel verrassend leidde tot een tweede Doetinchemse treffer. Van Overbeek bereikte met een voorzet vanaf de rechterkant Parzyszek, wiens eerste poging nog de lat trof. In de rebound was diezelfde Parzyszek er als eerste bij om in tweede instantie het netje wel te laten bollen. Zo was het na een halfuur spelen duidelijk dat het erg lastig ging worden voor RKC om met minimaal een punt te vertrekken uit Doetinchem. Vlak voor rust werd al helemaal een einde gemaakt aan deze illusie. Diemers mocht aanleggen voor een vrije bal, zo’n 20 meter van het doel van Williams. De centrale middenvelder benutte dit buitenkansje door de bal prachtig in de bovenhoek te krullen. De wedstrijd leek daarmee voor aanvang van de tweede helft al beslist, ondanks dat een nog grotere achterstand bij rust RKC bespaard bleef, omdat een vierde treffer van De Graafschap werd afgekeurd door scheidsrechter Pérez.

De openingsfase van de tweede helft was er een zonder grote kansen. RKC had wat meer de bal dan in het eerste deel van de wedstrijd maar kon er weinig mee doen. De Graafschap vond het prima, kwam er af en toe uit maar werd ook nog niet gevaarlijk. Na iets meer dan een uur spelen kon het thuispubliek wel weer opveren. Diemers mocht wederom aanleggen voor een vrije trap op bijna exact dezelfde plek als in de eerste helft. Dit keer kon Williams de bal over kijken. Krap twee minuten later voorkwam Van Weert met een tackle dat Parzyszek gevaarlijk kon worden. Ook RKC werd sinds lange tijd weer eens gevaarlijk. Sno speelde Benson vrij, die daardoor alleen voor Bednarek kwam. Maar de van een schorsing teruggekeerde spits kon te weinig kracht achter het schot zetten waardoor Bednarek redding kon brengen. Het was het enige moment van opwinding aan Waalwijkse kant.

De ploeg van trainer Peter van den Berg zag de thuisploeg meerdere malen gevaarlijk worden wat ook leidde tot de vierde goal. Eerst stond Williams met een uiterste reflex een tweede doelpunt van Van den Hurk in de weg, maar niet veel later was hij kansloos bij een poging van Parzyszek, die via de binnenkant van de paal wel voor de tweede keer doel trof. Voor RKC was het niet meer dan tegenhouden en de score niet hoger laten oplopen. Dat lukte, wat mede te danken was aan Williams die, niet voor de eerste keer vanavond, voorkwam dat Van den Hurk scoorde dankzij een uitstekende redding. In de slotfase redde de doelman ook nog op een schot van rechtsachter Van Overbeek.
RKC is na deze nederlaag gezakt naar de tiende positie op de ranglijst, en ziet nummer elf FC Eindhoven naderen tot op twee punten. Volgende week wacht RKC wederom een lastige kluif, als koploper VVV op bezoek komt.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Ndefe, Greene,Van Weert, Mezghrani (46. Nieuwendaal), Anderson (69. Baggerman), Sno, Rienstra, Benson, Lazic, Sanoh (85. Verduijn)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling De Graafschap
Bednarek;Straalman, Nieuwpoort, Van Diermen, Driver (62. Will); Smeets (78. Van Mieghem), Diemers, Klaasen; Van Overbeek, Parzyszek (78. El Jebli), Van den Hurk

Wisselspelers: Will, Lammers, Kaak, El Jebli, Van Mieghem, Heusinkveld, Linthorst, Keurntjes, Verstappen

Hoofdcoach: Henk de Jong

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.