Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Eindhoven
2 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 3 oktober, 20:00 uur - Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Siemen Mulder - Toeschouwers: 2345
29. Sleegers
31. Nieveld
36. Frank van Mosselveld
67. Alvin Fortes
85. Van den Hurk
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk sluit rumoerige eerste periode af met onterechte nederlaag tegen FC Eindhoven

RKC WAALIJK heeft op bezoek bij FC Eindhoven een 2-0 nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer/coach Martin Koopman sluit met dit resultaat een zware eerste periode af. Het vertoonde spel en het verloop van de wedstrijd zorgde na afloop – ondanks de nederlaag - voor tevredenheid in het Waalwijkse Kamp.

Tactiek
Halverwege de week bleek dat aanvalsleider Sandro Calabro er minimaal tot aan de winterstop uit ligt met een hernia. De aanvaller fungeerde in de eerste zeven duels als centrale aanvaller in een 4-3-3 systeem. Naast de langdurig geblesseerde Dennis Rommedahl bleek ook Malcolm Esajas nog niet fit genoeg om aan te treden. In het treffen met de Eindhovenaren verschenen de geelblauwen met een verzwaard middenveld en een twee mans voorhoede. Jongeling Alvin Fortes maakte zijn debuut in de basis.

Gelijkopgaande eerste helft
Met een extra man op het middenveld en twee snelle voorwaartsen boden de Waalwijkers goed partij aan FC Eindhoven. De eerste grote kans was dan ook voor de Waalwijkers. Peter Jüngschlager kon net niet voldoende richting geven aan een perfecte voorzet van Nick Coster. Zijn inzet ging voor een leeg doel naast. Even later was het FC Eindhoven dat de leiding nam via Joey Sleegers. De middenvelder bleef koel oog in oog met doelman van Dijk en stiftte de bal over de keeper in de goal. Slechts enkele minuten later kreeg Arsenio Valpoort een levensgrote kans op de gelijkmaker na wederom een perfecte voorzet van Coster. De aanvaller kreeg de bal echter verkeerd op zijn voet, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand gingen rusten.

Jacht op gelijkmaker
RKC Waalwijk ging na de thee op jacht naar de gelijkmaker. Met een ongewijzigd elftal en een ongewijzigd strijdplan trokken de Waalwijkers het spel meer naar zich toe. Dit resulteerde onder meer in enkele corners. De grootste kans kwam echter in de 61e minuut, een schot van Peter Jüngschlager werd door Valpoort van richting veranderd. Doelman Muytens wist de inzet van de aanvaller echter ternauwernood op de doellijn te stoppen. Na enkele wissels aan beide zijden ontpopte de wedstrijd zich meer en meer tot een open wedstrijd met diverse mogelijkheden aan beide zijdes. Uiteindelijk besliste Anthony van den Hurk de wedstrijd vijf minuten voor tijd na een goed uitgevoerde tegenaanval.

Strijd
Trainer Koopman was na afloop teleurgesteld over het resultaat, maar gaf zijn ploeg een compliment voor de wijze waarop zich presenteerden na de zeperd tegen Achilles’29: “De ploeg heeft veerkracht en strijdlust getoond vandaag, we speelden met veel jonge jongens. Hiermee kunnen we vooruit kijken.”

Met de nederlaag wordt een zware eerste periode afgesloten waarin de geelblauwen niet enkel op sportief maar ook op persoonlijk en organisatorisch vlak flink wat te verwerken hebben gehad. De ontwikkelingen op het veld en binnen de organisatie bieden voldoende aanknopingspunten om de tweede periode positief in te gaan. Deze start voor RKC Waalwijk op vrijdag 17 oktober om 20.00 in het Mandemakers Stadion. Telstar is dan de tegenstander.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Martina, Verkoelen (81. Yildirim),Van Mosselveld, Deckers,Van Arnhem (73. Anderson), Coster, Jungschläger, van Zeelst (62. Wielinga), Fortes, Valpoort

Wisselspelers: de Ruiter

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling FC Eindhoven
Muyters; Durwael, Nieveld, N'Toko, Gunst, Van Son, Van Hout, Boere (57. Van den Hurk), Deschilder, Van den Boomen, Sleegers (83. Hunte)

Wisselspelers: Kramer; Bourdouxhe, Van den Hurk, Hunte, Lopes, Swinnen, De Wilde

Hoofdcoach: Jean Paul de Jong

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.