Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

EVV
0 - 3

RKC Waalwijk
Bekerwedstrijd
Dinsdag 20 september, 20:00 uur - Sportpark In de Bandert, Echt
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom
22. Pieter Langedijk
53. Fred Benson
67. Pieter Langedijk
73. Peters
73. Serginho Greene
75. Polman
79. Nando Wormgoor
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC bekert verder na zege op EVV

RKC Waalwijk heeft haar eerste wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker met winst afgesloten. Door doelpunten van Fred Benson, Pieter Langedijk en Serginho Greene tegen het Limburgse EVV zit de formatie van coach Peter van den Berg in de koker voor de volgende ronde.

 

De eerste echte kans voor ons RKC kwam na een minuut of acht, toen Serginho Greene in schietpositie kwam na een goede aanval. De verdediger schoot echter te zacht, waardoor het een makkelijke prooi was voor Michel Vercruysse, de goalie van EVV. Na twintig minuten kwam de doelman van de thuisploeg uit zijn doel, maar kon hij de bal niet goed verwerken. Kenny Anderson kon het leer daardoor oppikken, maar hij joeg wild over. Amper een minuut later kreeg Fred Benson even ruimte om te schieten, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger.

 

EVV, dat met enkele niet geheel fitte spelers aan de aftrap verscheen, kreeg na ruim 25 minuten haar eerste echte grote kans. Bij een corner kon Joep op den Kamp het doel onder vuur nemen, gelukkig stond goalie Tamati Williams op zijn post. Na ruim veertig minuten leek de openingstreffer voor ons RKC dan te vallen. Pieter Langedijk haalde uit vanaf de linkerkant, zijn schot werd nog gekeerd door Vercruysse. De rebound was voor Daan Rienstra, wiens doelpoging op knappe wijze van de doellijn werd gehaald door een verdediger. De daarop volgende hoekschop zorgde ook voor paniek bij de spelers van EVV, maar uiteindelijk kwam de bal via een scrimmage in de handen van doelman Vercruysse.

 

De eerste kans in de tweede helft was voor de thuisploeg, die in het eerste bedrijf al twee noodgedwongen wissels moest doorvoeren. Een vrije trap belandde op het hoofd van Bryan Simons, die net over het Waalwijkse doel kopte. Na 53 minuten wist ons RKC dan toch de ban te breken. Kenny Anderson liet een pass van Rienstra lopen, waardoor Fred Benson de bal kon oppikken, de doelman voorbij kon en de openingstreffer wist te maken. Een paar minuten later moesten de Geelblauwen oppassen aangezien EVV een vrije trap kreeg op ruim twintig meter van het doel. De bal draaide richting de korte hoek, maar Williams strekte zich en voorkwam de gelijkmaker.

 

In de 67ste minuut viel de beslissing. Moussa Sanoh werd de diepte in gestuurd en gaf een goede voorzet, die door Langedijk probleemloos werd binnen getikt. Even later viel ook de derde treffer nadat Langedijk een vrije trap nam en de bal bij de eerste paal kreeg. Daar kon Serginho Greene geheel vrijstaand binnen koppen en daarmee ook zijn doelpuntje meepikken.

In het laatste kwartier probeerde ons RKC om het verschil op het scorebord nog groter te maken, maar zonder succes. Een mooie voorzet van Langedijk werd door Sanoh over het doel gekopt en zeven minuten voor tijd kreeg invaller Johan Voskamp nog een kans, hij wist een voorzet van Langedijk echter niet goed te sturen, waardoor de bal naast ging. Dankzij de 0-3 zege konden Peter van den Berg en zijn mannen met een gerust hart terug naar Waalwijk rijden, in de wetenschap dat zij een ronde verder bekeren en het duel op Sportpark In de Bandert zonder kleerscheuren hebben doorstaan.


Opstelling RKC Waalwijk
Williams, Greene, Ndefe (80. Mezghrani), Wormgoor, Nieuwendaal, Anderson (59. Voskamp),Van Arnhem (75. Baggerman), Rienstra, Benson, Sanoh, Langedijk

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling EVV
Vercruysse; Mansour (19. Hanssen), Op den Kamp (41. Peters), Geenen, Clout; Gielen, Simons (68. Terwint), Lemmens; Simmons, Schröders, Polman

Wisselspelers: Derix, Terwint, Peters, Hanssen, Sevinc, Mavcala, Hijjit

Hoofdcoach: Leo Beckers

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.