Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 2

FC Emmen
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 18 augustus, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof - Toeschouwers: 1945
19. Philippe van Arnhem
44. Peters (p)
90+2. Loen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC delft onderspit tegen FC Emmen

RKC Waalwijk heeft tijdens de seizoensouverture in eigen huis met 0-2 verloren van FC Emmen. In een tamme wedstrijd kreeg Emmen de voorsprong in de schoot geworpen middels een penalty. De Waalwijkers waren niet bij machte om het tij te keren en kregen in de absolute slotfase de 0-2 nog om de oren.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk zoeken voor beide ploegen. Het spel was onrustig en kenmerkte zich vooral door balverlies aan beide kanten. In de zesde minuut probeerde Loen het van afstand, maar zijn schot werd gepakt door Etiënne Vaessen. Een paar minuten later kwam het eerste geelblauwe doelgevaar van Johan Voskamp, maar hij kon zijn kopbal niet voldoende kracht bijzetten.

Veel noemenswaardige feiten waren er verder bijna niet in het eerste bedrijf, tot aan de slotfase. Na een goede steekbal van Irvingly van Eijma kon een inzet van Voskamp ternauwernood tot corner verwerkt worden. Vrijwel direct daarna ging de bal aan de andere kant op de stip. Aanvaller Cas Peters werd diep gestuurd richting de hoek van de zestien. Na een inschattingsfout van doelman Vaessen, die de bal boven de aanvaller probeerde te vangen maar omdat de bal onvoldoende vaart meekreeg werd Peters omver gelopen, kon scheidsrechter Van den Kerkhof niets anders dan de bal op de stip leggen. Peters benutte dit buitenkansje zelf, waardoor de ploegen met een 0-1 stand aan de thee gingen. Dit had nog 1-1 kunnen zijn, nadat Greene een uitstekende voorzet van Quasten hard en strak binnenschoot. Doelman Telgenkamp hield de bal echter met alle moeite uit zijn doel.

FC Emmen begon beter aan het tweede bedrijf en kreeg direct een kans via wederom Loen. De middenvelder schoot de bal echter hard voorlangs. In de 50e minuut moest Jan Lammers het veld verlaten, waarna Peter van den Berg zijn ploeg in een 4-4-2 systeem liet opereren. Ondanks het feit dat er hierdoor meer grip op de wedstrijd kwam voor RKC, was het Emmen dat het dichtst bij een treffer was. Een spectaculair schot van Glenn Bijl kaatste via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal echter weer terug het veld in. De grootste kans voor RKC van de tweede helft kwam op naam van Jari Koenraat. De ingevallen aanvaller kreeg de bal in de 72e minuut voor zijn voeten nadat deze ongelukkig werd verlengd door Veldmate, maar schoot te snel in waardoor de bal over ging. In de slotfase counterde FC Emmen zich naar de 0-2. Youri Loen was het eindstation na een snelle uitbraak en schoot de bal beheerst langs Vaessen in de verre hoek.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Greene, Lammers (51. De Graauw), Quasten,Van Weert, Ndefe (89. Rudonja),Van Arnhem, Rienstra,Van Eijma (68. Koenraat), Voskamp

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Emmen
Telgenkamk, Veldmate, Bakker, Veendorp, Bijl, Bannink, Loen, Ben Moussa, Klok, Bilate (90. Chacon), Peters

Wisselspelers: Chacón, Huizing, Haydary, Bijlsma, Lima, Wielink, Scherpen, van der Vlag

Hoofdcoach: D. Lukkien

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.