Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 0

De Graafschap
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 2 september, 19:45 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1948
35. D. van Mieghem
42. T. Receveur
52. Daan Rienstra
75. T. Receveur
90+3. S. Nieuwpoort
Kaarten Verslag Foto's Video's

Sterk RKC deelt de punten met de Graafschap

RKC Waalwijk is eindelijk van de ‘hatelijke nul’ af op de ranglijst, maar iedere RKC’er kon vanavond de overwinning bijna proeven. In het Mandemakers stadion speelde de ploeg van Peter van den Berg een goede wedstrijd met veel passie en vechtlust. Gescoord werd er echter niet. Het duel tegen de Graafschap eindigde in een 0-0 gelijkspel.

 

In het eerste kwartier liet RKC zien dat ze vastberaden waren om de punten in eigen huis te houden. Na tien minuten spelen kon ons RKC Waalwijk de eerste kans noteren via Chovanie Amatkarijo, het jonge talent dat deze week werd gehuurd van ADO Den Haag, die een goede voorzet met het hoofd klaarlegde voor de Graauw. Het schot van de middenvelder miste echter richting en vloog voorlangs het doel. Kort daarna kwam er wederom een goede mogelijkheid dankzij een goede voorzet van Paul Quasten, welke echter gekeerd door doelman Bednarek. De verdediging van RKC moest daarna snel omschakelen want uit een counter wist de Graafschap bijna te scoren via Van den Hurk. Gelukkig stond doelman Etiënne Vaessen op de goede plek en wist hij de bal tot corner te promoveren. In de 35e minuut haalde Tim Receveur Noël de Graauw onderuit en kreeg daarvoor een terechte gele kaart.

Na de rust ging op RKC op dezelfde voet verder als in het eerste bedrijf en met een gezonde portie inzet en strijd werd het De Graafschap moeilijk gemaakt. Daan Rienstra kreeg in de 51e minuut een gele kaart nadat hij op de middenstip een overtreding beging op Mark Diemers. RKC Waalwijk kreeg meer grip op het duel en dat resulteerde in een grote mogelijkheid voor Chiovani Amatkarijo. Een goede voorzet van Quasten belandde voor zijn voeten maar de bal vloog over het doel.  Trainer Peter van den Berg wisselde later in het tweede bedrijf en bracht versterkingen voorin met Roland Bergkamp en Leandro Resida voor de sterk spelende Saïd Bakari en Irvingly van Eijma. In de 75e minuut mocht Tim Receveur vroegtijdig gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg van scheidsrechter Gerrets. De middenvelder beging een overtreding op Noël de Graauw. Uit de daaropvolgende vrije trap was Daan Rienstra het meest dichtbij een doelpunt. Zijn poging spatte uiteen op de lat en in de rebound schoot dezelfde Rienstra de bal over.

 

Het leek alsof het team van Henk de Jong na de rode kaart wakker werd geschud. Het team creëerde verschillende kansen maar ook hier werd het net niet gevonden. In de 87e minuut kwam er nog een tegenvaller voor RKC, toen Paul Quasten geblesseerd uitviel. Hij werd vervangen door Nikki Baggerman. In de 88e minuut had de bal nog de verkeerde kant op kunnen vallen maar wederom stond keeper Vaessen op de goede plek. De wedstrijd eindigde dus zoals zij begon, in 0-0 , waarmee RKC Waalwijk de punten deelde met De Graafschap.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten (88. Baggerman), Greene,De Graauw, Rienstra, Amatkarijo,Van Eijma (69. Bergkamp), Bakari (71. Resida)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling De Graafschap
F. Bednarek; L. Nieuwpoort,S. Nieuwpoort, K. van Diermen, A. Driver (62' E. van Overbeek), J. Tutuarima; T. Receveur, F. Serrarens (46' Y. El Jebli), M. Diemers; D. van Mieghem, van den Hurk (74' S. Ars)

Hoofdcoach: Henk de Jong

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.