Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 0

SC Telstar
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Vrijdag 17 oktober, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Jan Boterberg - Toeschouwers: 2700
21. Alvin Fortes
45+1. Malcolm Esajas
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk beleeft perfecte start van tweede periode en boekt eerste thuisoverwinning

De tweede periode van het seizoen is voor RKC Waalwijk goed van start gegaan. In het eigen Mandemakers Stadion waren de Geelblauwen met 2-0 te sterk voor Telstar. Niet alleen betekende de overwinning een goede start in de tweede periode, het was tevens de eerste thuisoverwinning en “clean sheet” voor de manschappen van trainer/coach Martin Koopman.


Hunkering
De selectie van de Waalwijkers gebruikte de afgelopen twee trainingsweken niet enkel om de technische en tactische aspecten van het nieuwe 1-4-4-2 systeem verder onder de knie te krijgen. Er werd tevens met elkaar gesproken om de neuzen dezelfde kant op te houden in de sportief zware tijden waarin de club momenteel verkeert. In de week waarin algemeen directeur Remco Oversier zowel supporters al sponsoren bijpraatte over de huidige stand van zaken bij de club was binnen alle gelederen de hunkering naar een overwinning enorm.

Esajas
Aanvaller Malcolm Esajas was voor het treffen met de Witte Leeuwen weer fit bevonden en startte direct in de basis. De sterke spits met het kiezelharde schot in het linkerbeen vormde een tweemans voorhoede met jongeling Alvin Fortes en speelde tot zijn wissel in de 60e minuut een sterke partij. Na 21 minuten was het Esajas die Fortes met een fraaie steekbal op 40 meter voor het doel oog in oog zette met doelman Varkevisser. De jonge aanvaller hield het hoofd koel, omspeelde Varkevisser en tekende met zijn rechtervoet voor zijn eerste officiële doelpunt in Waalwijkse dienst. In de eerste minuut van de blessuretijd was Esajas zelf het eindstation van een Waalwijkse aanval, hij schoot de bal hard en hoog in de korte hoek, 0-2.

Teamprestatie
De overwinning van de Geelblauwen mag absoluut een knappe teamprestatie genoemd worden. Ondanks het gegeven dat Telstar ook enkele goede mogelijkheden kreeg op een treffer, was het vooral de Waalwijkse wil om te winnen die het duel in het voordeel van de RKC’ers deed beslissen. Heerser op het middenveld Simon van Zeelst verdient een speciale vermelding. De centrale middenvelder van de Geelblauwen ging voorop in de strijd en koppelde een ferme portie duelkracht aan strijd en zorgde er hiermee voor dat RKC Waalwijk de strijd op het middenveld veelal won.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Deckers,Van Mosselveld, Verkoelen,Van Weert,Van Arnhem, van Zeelst (88. Wielinga), Jungschläger, Coster, Esajas (65. Valpoort), Fortes (86. Yildirim)

Wisselspelers: de Ruiter, Seedorf, van Beers, Anderson

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling SC Telstar
Cor Varkevisser; Tione van Huizen, Steve Olfers (66. Frank Korpershoek), Alair Cruz Vicente, Tom Beissel (73. Calvin Valies); Jonathan Kindermans, Anmar Almubaraki (66. Kenneth Dougall), Kevin van Essen, Johan Kulhan; Ralf Seuntjens. Tarik Tissoudali

Wisselspelers: Wesley Zonneveld, Frank Korpershoek, Edo Knol, Oliver Rifai, Alistair Quinn, Calvin Valies, Kenneth Dougall

Hoofdcoach: Michel Vonk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.