Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 2

Jong FC Utrecht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 22 september, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1369
16. Daan Rienstra
31. Sylla Sow
44. Rick van der Meer
45. Roland Bergkamp
50. Paul Quasten
67. Daan Rienstra
77. Gigli Ndefe
77. Karim Loukili
90+2. Serginho Greene
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk blijft steken op gelijkspel Jong FC Utrecht

Het is RKC Waalwijk niet gelukt om de bekeroverwinning een passend vervolg te geven tegen Jong FC Utrecht. In het eigen Mandemakers Stadion werden weliswaar de eerste twee thuisgoals van de competitie gemaakt door Rienstra en Bergkamp, maar voldoende voor een overwinning was het niet. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2.


Het duel in het Mandemakers Stadion kwam langzaam op gang, maar met recht kan gesteld worden dat de eerste dertig minuten voor de Waalwijkers waren. Met fris en aanvallend spel kregen de geelblauwen diverse kansen via Bakari, Quasten en Amatkarijo. Na zestien minuten ging Daan Rienstra na een afgeslagen corner de combinatie aan met Jan Lammers en na een goede één twee plaatste de middenvelder de bal beheerst in de verre hoek. 

Het lukte de Waalwijkers niet om het veldoverwicht verder uit te drukken in doelpunten, waarna Jong Utrecht via Sylla Sow op gelijke hoogte kwam. Na een goede en snelle uitbraak vormde hij het eindstation en met een schot in de korte hoek tekende de aanvaller voor de gelijkmaker. Op het moment dat het er op leek dat beide ploegen met een gelijke stand aan de thee zouden gaan, tekende Roland Bergkamp voor de 2-1. Na een strakke voorzet van Quasten kwam Bergkamp goed voor zijn man en tikte hij de 2-1 binnen.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd tammer, RKC miste de felheid en actie om te scoren, maar ook bij Jong FC Utrecht kwam er weinig actie aan te pas. Een gele kaarten zee werd het wel aan de kant van onze RKC’ers. Kort na rust kreeg Paul Quasten een gele kaart aan zijn broek van scheidsrechter Blank, hierdoor mist Quasten het duel tegen SC Cambuur volgende week vrijdag. Echter was het niet alleen Quasten die een gele kaart kreeg, ook teamgenoten Daan Rienstra, Gigli Ndefe en Serginho Greene kregen geel.

Door het uitblijven van een derde Waalwijkse treffer bleef Jong FC Utrecht in de wedstrijd en kwam het meer en meer in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde balverlies op het middenveld tot een overtreding van Ndefe net buiten de zestien. Loukilli verzilverde dit buitenkansje op fraaie wijze door de bal in de verre hoek te krullen.

In de slotfase van het duel probeerde RKC nog wat te forceren, maar verder dan een goede actie en dito poging van Dylan Seys, de aanvaller zag zijn harde schot in het zijnet verdwijnen, kwamen de geelblauwen niet. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten (56. Mezghrani), Baggerman, Rienstra (75. Greene),De Graauw, Amatkarijo, Bakari, Bergkamp

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong FC Utrecht
Menno Heus, Maarten Peijnenburg, Robin Zwartjens, Bart Sinteur, Redouan El Yaakoubi (63. Karim Loukili), Rick van der Meer (69. Jeredy Hilterman), Sylla Sow (83. Louk Dekkers), Mitchell van Rooijen, Bilal Ould-Chikh, Odysseus Velanas.

Hoofdcoach: Robin Pronk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.