Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

FC Den Bosch
Keuken Kampioen Divisie
Zondag 8 oktober, 14:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk

3. Mats Deijl
56. Ingo van Weert
90+6. Henrico Drost
90+6. Jodry van der Winden
90+6. Ingo van Weert
90+7. Jens van Son
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC in extremis naar gelijkspel tegen FC Den Bosch

In een duel waarin de bal voor RKC Waalwijk wel vervloekt leek, brak Ingo van Weert in de allerlaatste minuut eindelijk de ban. De Waalwijkers kregen kans op kans en hadden vrijwel de gehele wedstrijd de overhand, maar moesten door een vroeg doelpunt van Mats Deijl vanaf het begin van de wedstrijd op jacht naar de gelijkmaker. De late treffer van Ingo van Weert zorgde er uiteindelijk voor dat er nog 1 punt achterbleef in het Mandemakers Stadion, het werd 1-1.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of doelman Vaessen mocht de bal al uit het net halen. Mats Deijl promoveerde een corner met het hoofd tot doelpunt. Kort daarvoor had scheidsrechter Bax voor het beginsignaal gefloten, waarbij Dylan Seys voor het eerst aan de aftrap verscheen. De aanvaller stond met name in de eerste helft symbool voor het RKC Waalwijk van vanmiddag door hard te werken, met enkele serieuze kansen tot gevolg. Zijn inzetten werden echter of geblokkeerd of gingen net over en werden dus evenals een grote kans van Voskamp, die bij de tweede paal een corner net naast de verkeerde kant van de paal tikte, niet gepromoveerd tot doelpunt. Aan Bossche kant kwam het grootste gevaar na een dieptepass door het centrum. Ndefe kon met een sliding ternauwernood een inzet blokkeren, waardoor de bal tot corner werd verwerkt.

In het tweede bedrijf kreeg FC Den Bosch meer grip op het duel door enkele tactische omzettingen van trainer/coach Boessen. De aanvalsdrang van Paul Quasten werd ingedamd en FC Den Bosch liet RKC meer aanvallen over de rechterflank. Het veldoverwicht bleef desalniettemin voor de geelblauwen, die middels een wissel van Bergkamp voor De Graauw nog nadrukkelijker de aanval gingen zoeken. FC Den Bosch werd enkele malen gevaarlijk via de omschakeling, maar was te slordig in de eindpass. Hierdoor konden Drost, Vaessen en Ndefe enkele malen handelend optreden en zo erger voorkomen.

De allergrootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Dylan Seys, die na een lage voorzet volledig vrij binnen kon schieten. Zijn inzet belandde echter op de paal, waarna de tijd meer en meer de vijand werd voor RKC. Inzetten van Quasten en Amatkarijo brachten ook geen soelaas, waarna het bord met de vier minuten extra tijd de lucht in ging. Na een overtreding op Bakari volgde in de 93e minuut een vrije van Quasten. In een propvol zestienmeter gebied bereikte de bal het hoofd van Ingo van Weert, die in twee instanties de bal achter doelman Heemskerk wist te werken.  Wat volgde was een heuse explosie van vreugde bij alles wat geel en blauw was.

Door deze late gelijkmaker speelt RKC Waalwijk wederom gelijk en heeft het nu in de laatste zeven wedstrijden slechts 1 keer verloren. Voor de beker werd gewonnen van Sparta, de overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Volgende week reizen de RKC’ers af naar Nijmegen, waar titelkandidaat NEC wacht.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers (46. Van Weert), Quasten, Ndefe,De Graauw (61. Bergkamp), Rienstra, Baggerman, Amatkarijo, Voskamp, Seys (73. Bakari)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Den Bosch
Kees Heemskerk, Mats Deijl (70. Jeremy Fernandes), Bart Biemans, Sam Kersten, Jordy van der Winden, Jens van Son, Muhammed Mert, Niek Vossebelt, Sven Blummel, Dennis Kaars (64. Jort van der Sande), Oussama Bouyaghlafen (75. Mattias Andersson).

Hoofdcoach: Wil Boessen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.