Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

N.E.C. Nijmegen
2 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 13 oktober, 20:00 uur - Goffertstadion, Nijmegen
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis - Toeschouwers: 9015
38. Dylan Seys
42. Sven Braken
45. Mohamed Rayhi
Kaarten Verslag Foto's Video's

NEC maatje te groot voor RKC

Het is RKC Waalwijk niet gelukt om te stunten tegen titelkandidaat NEC Nijmegen. Een defensief RKC, waar Hans Mulder zijn ‘debuut’ in de basis maakte, kwam twee elkaar snel opeenvolgende doelpunten aan het einde van de eerste helft niet meer te boven in de tweede helft. Ondanks diverse mogelijkheden voor de geelblauwen in het tweede deel van de wedstrijd bleef de stand 2-0.

In de eerste helft begon de thuisploeg sterk en had het de overhand in het duel. Waar NEC gecontroleerd de aanval zocht, verdedigde RKC solide. De bezoekers van het Goffertstadion kregen dan ook een schaakspel voorgeschoteld aan het begin van het duel. Na meer dan een kwartier spelen kwam RKC voor het eerst gevaarlijk uit haar defensieve stellingen. Chovanie Amatkarijo werd door Dylan Seys gelanceerd met een mooie steekbal. De vlag ging echter omhoog voor buitenspel, wat op het eerste oog wel van toepassing was op Johan Voskamp, maar voor Amatkarijo was dat twijfelachtiger. minuten later kwam de eerste grote kans voor de Nijmegenaren. Ferdi Kadioglu schoot een vlijmscherpe bal richting het doel echter wist doelman Etiënne Vaessen deze poging te verwerken tot een corner.

In de rest van het eerste bedrijf waren er weinig grote kansen totdat de Nijmegenaren een vrije trap kregen. Ferdi Kadioglu bracht de bal voor het doel, waar de volledig vrij staande Sven Braken de bal ongehinderd binnen kon koppen (1-0). Na het tegendoelpunt begon RKC Waalwijk te wankelen en kreeg NEC kortstondig vleugels, wat binnen twee minuten resulteerde in de 2-0. Ditmaal was het Groeneveld die aan de basis stond van het doelpunt. De buitenspeler legde bal na een goede individuele actie breed op Braken, wiens inzet werd geblokt door Henrico Drost. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Rayhi, die oog in oog met Vaessen kalm bleef en tekende voor de 2-0. Kort hierna volgde het rustsignaal.

De mannen van Peter van den Berg hadden zicht goed herpakt in de rust, zo bleek in het tweede bedrijf. RKC kreeg meer controle over het duel, waardoor de wedstrijd meer in evenwicht kwam. In de 60e minuut zag Amatkarijo een inzet vanaf de hoek van de zestien net voorlangs vliegen en even later kreeg Voskamp een goede mogelijkheid na een uitstekende steekpass van Quasten, die hem oog in oog met doelman Delle zette. De aanvalsleider tikte de bal met de punt van de linkervoet langs de Dellen, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Voor NEC was Braken nog dicht bij een doelpunt na een slippertje van Vaessen en ging een van richting veranderd schot van Dijkstra nog rakelings voorlangs. In de slotfase bracht Peter van den Berg Roland Bergkamp voor Daan Rienstra, om zo via lange ballen meer druk op de defensie van NEC te zetten. Met deze extra stootkracht mocht RKC nog een paar kansjes noteren, maar een kopbal van Voskamp ging voorlangs en even later was Delle net op tijd uit zijn goal na een te korte terugspeelbal om wederom Voskamp van een doelpunt te houden.

Een sterke eerste helft van NEC heeft RKC Waalwijk de das om gedaan. Ondanks het feit dat de Nijmegenaren misschien wel dé titelfavoriet zijn, was er wellicht meer te halen geweest gezien het spelverloop van de tweede helft. Volgende week vrijdag reist RKC Waalwijk af naar Eindhoven, voor het duel tegen Jong PSV.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten, Baggerman, Mulder (54. Greene), Rienstra (83. Bergkamp), Amatkarijo, Seys (72. Bakari), Voskamp

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling N.E.C. Nijmegen
Joris Delle, Robin Buwalda, Ted van de Pavert, Calvin Verdonk, Mart Dijkstra, Arnaut Groeneveld (72. Steeven Langil), Ferdi Kadioglu, Sven Braken, Mohamed Rayhi (92. Kevin Jansen), Michael Heinloth, Gregor Breinburg

Hoofdcoach: Adrie Bogers

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.