Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong PSV
3 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 20 oktober, 20:00 uur - De Herdgang, Eindhoven
Toeschouwers: 428
3. Marcel Ritzmaier
11. Albert Gudmundsson (p)
17. Roland Bergkamp
47. Johan Voskamp (p)
60. Albert Gudmundsson
Kaarten Verslag Foto's Video's

Terugknokkend RKC delft onderspit tegen Jong PSV

In een kansrijk duel voor beide ploegen knokte RKC Waalwijk zich op Sportcomplex De Herdgang knap terug van een snelle 2-0 achterstand. Bergkamp (17 min.) en Voskamp (47. min) waren met hun doelpunten verantwoordelijk voor deze 2-2 tussenstand. Na de gelijkmaker waren er nog meer mogelijkheden om te scoren, maar de voorsprong kwam er niet. Het was PSV’er Gudmundsson die zijn tweede van de avond noteerde en de eindstand op 3-2 bepaalde.

Drie minuten nadat het eerste fluitsignaal klonk stond de 1-0 voor Jong PSV al op het scorebord. Na een snelle omschakeling was het Marcel Ritzmaier die zorgde voor de openingstreffer. Vlak na dat moment moest de ploeg van trainer/coach Peter van den Berg opnieuw een domper incasseren. Na een overtreding van Ndefe in de 16-meter legde scheidsrechter van Damme in de 11de minuut de bal op de stip. Albert Gudmundsson kwam oog  in oog te staan met keeper Etiënne Vaessen en benutte dit buitenkansje. RKC Waalwijk volgde snel met een antwoord. Na een combinatie tussen Ndefe en Amatkarijo legde Voskamp de bal klaar voor Bergkamp, die hem feilloos naast Room binnenschoot (2-1). In het restant van de eerste helft bleef de gelijkmaker uit en werd er met een 2-1 ruststand de kleedkamer opgezocht.

RKC Waalwijk kwam in de tweede helft direct goed uit de startblokken. Dankzij een benutte strafschop van Voskamp, de bal kwam op de hand van Malen, stond de gelijkmaker snel op het scorebord. Waar er vervolgens méér kansen waren voor de mannen in geelblauw was het toch PSV dat op voorsprong kwam. Gudmundsson werd de diepte ingestuurd, omspeelde Vaessen en schoof de bal in het lege netje. Opnieuw gaf RKC Waalwijk niet op en probeerde de rug te rechten. Aanvalsleider Voskamp was een aantal keer dichtbij de 3-3, die uiteindelijk niet meer zou vallen.

Een teleurstellende uitslag voor ons RKC Waalwijk in een wedstrijd waar meer te halen viel. Na de 2-0 kwamen zij knap terug in de wedstrijd, maar trokken eindelijk aan het kortste eind. Lang kan er niet getreurd worden, aanstaande dinsdag wacht De Treffers in de Tweede Ronde van het KNVB Beker toernooi. Om 19.45 uur is de aftrap in het eigen Mandemakers Stadion, jullie support is van harte welkom!


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten, Baggerman, Rienstra, Bergkamp, Amatkarijo (76. Greene), Bakari, Voskamp

Wisselspelers: Van Weert, Deckers,De Graauw, Mezghrani

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Jong PSV
Eloy Room, Bram van Vlerken, Jordan Teze, Armando Obispo, Jurich Carolina, Dante Rigo, Albert Gudmundsson (62. Nikolai Laursen), Laros Duarte, Sam Lammers (62. Matthias Verreth), Marcel Ritzmaier (81. Philippe Rommens), Donyell Malen.

Wisselspelers: Drik Abels, Gökhan Kardes, Philippe Rommens, Matthias Verreth, Mike van den Meulenhof (k), Nikolai Laursen, Lennerd Daneels

Hoofdcoach: Dennis Haar

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.