Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 3

FC Volendam
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 15 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Ken Vermeire - Toeschouwers: 1918
23. Mohamed Mezghrani
38. Dylan Seys
51. Kees Kwakman
64. Enzo Stroo
76. Daan Klinkenberg
85. Ties Evers
86. Enzo Stroo
Kaarten Verslag Foto's Video's

FC Volendam steekt stokje voor vijfde thuiszege op rij

Voorafgaand aan de wedstrijd stond ons RKC vier punten boven FC Volendam en waren voornemens van de mannen van trainer/coach Peter van den Berg om deze voorsprong te vergroten naar het aantal van zeven. Ondanks een 1-0 ruststand dankzij een weergaloze goal van Dylan Seys, stonden de Waalwijks na 90 minuten voetballen met lege handen. Een doelpunt van Kees Kwakman en twee treffers van Enzo Stroo strooide roet in het Waalwijkse feestje. FC Volendam brengt met deze 1-3 overwinning het puntenverschil terug naar één.

Het was aftasten geblazen voor beide teams in het eerste deel van de wedstrijd. Echte grote kansen bleven uit en de 0-0 tussenstand stond lang op het scorebord. Toch was het RKC Waalwijk dat op voorsprong kwam in eigen huis. In de 38ste minuut ontving aanvaller Dylan Seys de bal van Gigli Ndefe. Eerstgenoemde draaide naar binnen en creëerde hiermee ruimte voor een poging richting het vijandelijke doel. Met een fraaie uithaal in de bovenhoek liet hij het thuispubliek juichen (1-0). Na de 1-0 werden de Volendammers feller en ontstond er meer dreiging voor het doel van Vaessen. RKC Waalwijk hield stand en zocht met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

Chovanie Amatkarijo was de speler op wiens naam de eerste kans van de tweede helft genoteerd kon worden. De aanvaller wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak en kwam Volendam op gelijke hoogte dankzij Kees Kwakman. Enkele minuten later leek de uitploeg opnieuw te mogen juichen. Scheidsrechter Vermeire zag een overtreding van Henrico Drost op Kwakman en gaf een strafschop. Joey Veerman verscheen achter de bal, maar doelman Vaessen dook vastberaden de rechterhoek in en zorgde ervoor dat de score niet werd uitgebreid.

Even leek ons RKC zich naar een voorsprong terug te knoppen, maar het waren de mannen van Misha Salden die wisten te scoren. Enzo Stroo draaide op de rand van de zestien en schreef met een fraai afstandsschot de 1-2 op zijn naam. De Geelblauwen bleven het proberen en kregen nog enkele kansen wat niet resulteerde in de gelijkmaker. Sterker nog, het was Enzo Stroo die met zijn tweede van de avond in de 86e minuut het Waalwijkse publiek verder in mineur bracht (1-3).

Met teleurgestelde koppies verlieten de Waalwijkse spelers het speelveld. Echter zullen zij zich snel moeten herpakken! Aanstaande dinsdag, 19 december om 20.45 uur, wacht het bekertreffen met Willem II in Tilburg.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Mezghrani, Ndefe, Baggerman, Mulder, Bergkamp, Amatkarijo, Voskamp (61. Rienstra), Seys (84. Van Eijma)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling FC Volendam
Hobie Verhulst, Ties Evers, Erik Schouten, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Joey Veerman, Nick Doodeman (79. Luis Pedro), Kees Kwakman, Enzo Stroo, Kevin Visser (90. Jordi Hilterman), Rodney Antwi (88. Henny Schilder)

Hoofdcoach: Misha Salden

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.