Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Emmen
2 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 19 januari, 20:00 uur - FC Emmen Stadion, Emmen
Toeschouwers: 3019
14. Johan Voskamp
25. Anco Jansen
38. Gigli Ndefe
45. Anco Jansen
Kaarten Verslag Foto's Video's

Collectief RKC verliest wedstrijd tegen FC Emmen in de eerste helft

Gisterenavond 20.00 uur stond FC Emmen – RKC Waalwijk op het programma in De Oude Meerdijk te Emmen. Een duel tussen de nummer 9 (FC Emmen) en 14 van dat moment. Door een vroeg doelpunt van Johan Voskamp (0-1) en twee treffers van Anco Jansen werd de eindstand al in de blessuretijd van de eerste helft bereikt: 2-1. RKC Waalwijk moest vanaf de 38ste minuut met 10 man een 1-1 tussenstand zien om te buigen naar een overwinning. Gigli Ndefe zag na het neerhalen van een doorgebroken speler de rode kaart.

Onze Geelblauwen begonnen fel en scherp aan de wedstrijd. ‘’Vooral in de eerste 20 minuten maakten de Waalwijkers het spel en was de fraaie 0-1 na een klein kwartier spelen terecht’’, aldus trainer Hans de Koning na afloop. Het spel werd verlegd vanaf de rechterflank naar linksbuiten waar Ozan Kökcü stond gepositioneerd. Met een afgemeten voorzet bereikte hij Johan Voskamp die goed vrijliep en de bal hard achter doelman Telgenkamp kopte. Deze voorsprong bleek van korte duur want tien minuten later lag de 1-1, via Anco Jansen, al in het net.

Na een halfuur spelen kreeg Jan Lammers de mogelijkheid zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Echter werd deze kans hem door zijn directe tegenstander ontnemen. De centrale verdediger werd naar de grond getrokken en kon hierdoor de bal niet inschieten. Scheidsrechter Teuben zag er niets in en liet doorspelen. ‘’Een 100% penalty. Seys geeft de bal uitstekend voor waardoor ik de kans krijg de bal in te schieten of koppen. Door onreglementair toedoen van de tegenstander kan ik niet bij de bal. Hier had absoluut voor gefloten moeten worden’’, was de reactie van onze captain na het duel.

Het was zuur voor de Geelblauwen dat zij de zoektocht naar een voorsprong moesten verdergaan met 10 man. Gigli Ndefe ontving een directe rode kaart voor een overtreding op Jansen. Hiermee staakte hij de doorgang van de FC Emmen-aanvaller naar het doel van Vaessen. Ondanks dat kregen enkele minuten later Dylans Seys en Ozan Kökcü dé kans om in ondertal op voorsprong te komen. Door goed drukzetten werd de opbouw van FC Emmen onderschept. De inzet van Seys werd gekeerd en ook Kökcü kreeg de bal in de rebound niet achter doelman Dennis Telgenkamp, jammer! Aan de andere kant was het wel raak. Anco Jansen tekende na een afgeslagen bal voor zijn tweede van de avond en de 2-1 achterstand vlak voor rust.

RKC Waalwijk deed in de tweede helft wat zij kon. Goed verdedigen en er met snelle aanvallers proberen uit te komen. Doordat FC Emmen de marge niet wist te vergroten, bleven de Geelblauwen strijden voor ‘die ene kans’. Die kwam er niet, waardoor de ruststand ook de eindstand werd (2-1).

Hans de Koning en zijn mannen zullen de rug deze week weer moeten rechten en zich voorbereiden op de wedstrijd tegen Jong Ajax volgende week vrijdag. In het eigen Mandemakers Stadion wordt op 26 januari om 20.00 uur afgetrapt.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Lammers (49. Malela Ndangba), Mezghrani, Ndefe,Van Weert, Baggerman, Greene, Mulder, Kökcü, Seys (67. Amatkarijo), Voskamp (56. Bakari)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling FC Emmen
Dennis Telgenkamp, Jeroen Veldmate, Gersom Klok, Anco Jansen (75. Michiel Hemmen), Hilal Ben Moussa, Alexander Bannink (71. Stef Gronsveld), Cas Peters, Keziah Veendorp, Nick Bakker, Glenn Bijl, Youri Loen (45. Mario Bilate)

Hoofdcoach: Dick Lukkien

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.