Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Eindhoven
3 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 2 februari, 20:00 uur - Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Richard Martens - Toeschouwers: 2036
12. Lieder
34. Dylan Seys
37. Lieder
42. Van Landschoot
43. Van den Boomen
57. Robby Ndefe
70. Loof
90+3. Thomas
Kaarten Verslag Foto's Video's

Uitduel bij FC Eindhoven wordt in eerste helft verloren

De uitwedstrijd bij FC Eindhoven heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. In het Jan Louwers Stadion, waar Melle Meulensteen en Lowie van Zundert namens RKC hun basisdebuut maakten, werd vrijdagavond met 3-1 verloren.

Naast de twee basisdebutanten, zagen we ook twee bekenden weer op het veld: Henrico Drost en aanvoerder Jan Lammers keerden terug van blessureleed en vormden weer het vertrouwde centrale duo. Na tien aftastende minuten was het FC Eindhoven dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg; een kopbal van Kabangu werd gepakt door Etienne Vaessen. Onze goalie was een paar minuten later echter kansloos op een inzet van Mart Lieder. De oud-RKC’er kwam goed voor zijn directe tegenstander en kopte raak, 1-0. Kort na de openingstreffer kon Serginho Greene de Geelblauwen weer op gelijke hoogte brengen, maar zijn schuiver ging langs de verkeerde kant van de Eindhovense paal.

Na 29 minuten voetballen was RKC Waalwijk opnieuw dichtbij de 1-1. Dylan Seys dribbelde via rechts het strafschopgebied in, kapte zijn man uit, maar schoot hard op de vuisten van Swinkels. Diezelfde Seys mocht in de 34e minuut aanleggen vanaf elf meter, nadat scheidsrechter Martens wegens een handsbal naar de stip had gewezen. De penalty werd nog gekeerd, maar gelukkig kon Seys de rebound wel benutten; 1-1. Lang konden de Geelbauwen niet genieten van deze gelijkmaker. Drie minuten na de 1-1 kon de ongedekte Lieder in de zestien worden aangespeeld, waarna hij – weliswaar in tweede instantie – alsnog de 2-1 kon binnenschuiven. Nog voor de rust viel ook de derde Eindhovense goal; na een hoge voorzet vanaf links had Jellert van Landschoot bij de tweede paal de bal voor het inschieten, 3-1. 

In de tweede helft koos Hans de Koning met het inbrengen van Roland Bergkamp voor een offensievere speelstijl. De spits verving Melle Meulensteen. De eerste mogelijkheden in het tweede bedrijf waren voor de thuisploeg, maar schoten van Kabangu en Lieder werden geblokt. In het vervolg was RKC Waalwijk een aantal keer dichtbij de aansluitingstreffer. Na een uur spelen werd eerst een schot van Greene gepareerd, waarna de bal uit de daaropvolgende voorzet door Mulder werd over gekopt. Een paar minuten later zag ook Seys zijn inzet gekeerd worden en kon er uit de rebound niet worden gescoord. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog een paar mogelijkheden tot scoren, maar bleef het bij 3-1.  


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Lammers, Mezghrani, Meulensteen (46. Bergkamp), Greene (65. Kökcü), Mulder, Baggerman, Seys,Van Zundert (74. Amatkarijo)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling FC Eindhoven
Swinkels, Kortstam, Matthys, Kabangu (86. Thomas), Lieder, Loof, Van den Boomen, Van Landschoot, Swinnen (74. Klooster), Silva, El Hasnaoui (87. De Wilde)

Hoofdcoach: David Nascimento

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.