Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong FC Utrecht
5 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 9 februari, 20:00 uur - Sportpark De Westmaat
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom - Toeschouwers: 250
14. Ingo van Weert
19. Sow
20. Mallahi
24. Sow
32. Mallahi
56. Nikki Baggerman
57. Sow
64. Serginho Greene
82. Ingo van Weert
90+2. Ingo van Weert

Onherkenbaar RKC hard onderuit bij Jong FC Utrecht

Op bezoek bij Jong FC Utrecht hebben de Geelblauwen vrijdagavond verre van een positief resultaat geboekt. Op Sportpark De Westmaat te Spakenburg ging RKC, ondanks de vroege openingstreffer van Ingo van Weert, met harde cijfers onderuit: 5-2.

De eerste kans van de wedstrijd (in de veertiende minuut) was meteen raak, en wel voor de Geelblauwen. Een vrije trap van Nikki Baggerman werd in de zestien doorgekopt en kwam terecht bij centrale verdediger Ingo van Weert – die de plek van de geblesseerde Jan Lammers innam. Van Weert aarzelde geen moment en volleyde de bal hard achter doelman Menno Heus. Lang kon RKC helaas niet genieten van deze voorsprong. Na Waalwijks balverlies konden de beloften uit Utrecht via een fraaie counteraanval gelijkmaken: Sylla Sow schoot de bal laag in de verre hoek. Een minuut later kon RKC Waalwijk weer aftrappen, nadat Mohamed Mallahi tot scoren kwam; opnieuw uit een Utrechtse tegenstoot. RKC gaf binnen enkele minuten de voorsprong volledig uit handen. Na miscommunicatie in de defensie kon Sow in de 24e minuut namelijk ook nog de 3-1 binnenschuiven.

Tot overmaat van ramp viel na een half uur spelen het vierde Utrechtse doelpunt. Mallahi wist de bal in de Waalwijkse zestien van zijn tegenstander te ontfutselen en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek via de onderkant van de lat hard en fraai binnen. Pas na de 4-1 kon RKC weer wat gevaar stichtten. Zo schoot Ozan Kökcü over na een mooie dribbel van Seys (de Belg verving na een half uur spelen Amatkarijo) en even daarna kopte Van Zundert uit een corner over het vijandelijke doel.

Met Bergkamp in de ploeg (hij verving Robby Ndefe) probeerde RKC in de tweede helft aanvallend nog wat te forceren. De eerste mogelijkheden waren dan ook voor de Geelblauwen, maar toch was het Jong FC Utrecht dat wist te scoren. Na een lage voorzet vanaf rechts, kon Sylla Sow de 5-1 binnentikken, waarmee hij de eerste Jong FC Utrecht speler werd die in het betaalde voetbal een hattrick wist te maken. Met pogingen van Seys (afstandsschot) en Baggerman (kopbal) probeerde de Waalwijkers nog iets aan de tussenstand te doen, maar de inzetten strandden in de handen van de Utrecht goalie. In de extra tijd scoorde wist RKC dan toch nog te scoren. Opnieuw was Ingo van Weert trefzeker, ditmaal uit een corner. Met een omhaal bepaalde hij – voor wat het waard was – de eindstand op 5-2. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe (46. Bergkamp),Van Weert, Drost, Mezghrani (45+21. Ndefe), Mulder, Baggerman, Greene, Kökcü,Van Zundert, Amatkarijo (35. Seys)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Jong FC Utrecht
Heus (K), Kali (46. David), Zwartjens, Loukili, Sow, Sinteur, Hilterman, Pattynama (Van der Meer), Hoogenhout, Mallahi (67. Tesselaar), Özbozkurt

Hoofdcoach: Robin Pronk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.