Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 0

SC Cambuur Leeuwarden
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 16 februari, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Christian Mulder - Toeschouwers: 1701
58. Houtkoop
63. Robby Ndefe
71. Ingo van Weert

Tien koppig RKC pakt punt tegen Cambuur

Het thuisduel tegen SC Cambuur heeft geen winnaar – en doelpunten – opgeleverd. RKC moest het, na de rode kaart voor Ingo van Weert, ruim twintig minuten met een mannetje minder doen. Toch wisten onze jongens een puntje uit het vuur te slepen.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan het duel. SC Cambuur had weliswaar meer balbezit, en een stortvloed aan corners in de openingsfase, maar echt gevaarlijk werden de Leeuwardenaren niet. Het eerste kansje voor Cambuur betrof een lage schuiver waarop doelman Etienne Vaessen gemakkelijk redding kon brengen. Voor de eerste mogelijkheid van RKC moeten we naar de twintigste minuut. Een voorzet van Saïd Bakari werd gemist door Johan Voskamp, waarna de bal gevaarlijk in de zestien bleef hangen. Serginho Greene arriveerde echter te laat, waardoor de bal kon worden weggewerkt. RKC kwam langzaamaan beter in de wedstrijd. Gevaarlijk werden beide ploegen echter zelden, waardoor de teams met een stand van 0-0 de kleedkamers opzochten.

RKC begon prima aan de tweede helft, wat resulteerde in een goede mogelijkheid in de 50e minuut. Robbert Schilder gleed uit, waardoor Gigli Ndefe een plotselinge kans kreeg. Maar vanuit een lastige hoek ging zijn schot voorlangs. Kort daarna kopte Ingo van Weert uit een vrije trap over. Daarna gebeurde er een tijdje weinig. Het volgende noemenswaardige moment volgde in de 71e minuut. Een harde tackle van Van Weert werd door scheidsrechter Christian Mulder met rood bestraft. Een domper, want RKC leek voetballend beter in de wedstrijd te komen. De resterende twintig minuten stonden dan ook in het teken van tegenhouden. Cambuur had de bal, maar kon de compact staande Waalwijkse muur niet beslechten. De Leeuwardenaren probeerde het nog wel via afstandsschoten, maar ook deze troffen geen doel, waardoor het bij 0-0 bleef.   


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost,Van Weert, Ndefe, Baggerman, Greene, Mulder, Meulensteen (88. Van Eijma), Voskamp (65. Bergkamp), Bakari (79. Mezghrani)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling SC Cambuur Leeuwarden
Cummins (k), Van Deelen, Steenvoorden, Kallon (86. Van Kippersluis), Barto, Mathieu (60. Daniels), Houtkoop, Crowley, Schils (79. Kip), Rosheuvel, Schilder

Hoofdcoach: René Hake

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.