Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 4

Almere City FC
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Zaterdag 1 november, 19:45 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Merlijn Gerritsen - Toeschouwers: 2500
8. Jergé Hoefdraad
16. Ricardo Kip
19. Jergé Hoefdraad
21. Ricardo Kip
45+1. Vincent Jansen
54. Nick Coster
62. Frank van Mosselveld
73. Frank van Mosselveld
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk hard onderuit in eigen huis

Na twee goede wedstrijden, een overwinning en gelijkspel, staat ons RKC Waalwijk weer met beide benen op de grond. RKC Waalwijk verloor van Almere City in het eigen Mandemakers Stadion met 1-4. Het lukte de geelblauwen niet het eigen spel te spelen om zo het Almere City FC moeilijk te maken. De Waalwijkers liepen al vroeg in de wedstrijd tegen een grote achterstand aan door een zeer sterk spelend Almere City  en wisten dit niet meer om te buigen.

Grote achterstand
Ricardo Kip, Jergé Hoefdraad en nogmaals Ricardo Kip zorgden ervoor dat de geelblauwen al na 21 minuten op een 0-3 achterstand stonden. Ricardo Kip rondde in de rebound af nadat Vincent Jansen de paal had getroffen.  Jergé Hoefdraad scoorde met een bekeken schuiver in de rechterbenedenhoek en nog geen twee minuten later maakte Ricardo Kip zijn tweede van de avond. Almere City FC kreeg in het vervolg meer mogelijkheden om de score al voor rust uit te bouwen, maar het was doelman Arjan van Dijk die dat voorkwam. In de blessuretijd van de eerste helft was hij wel kansloos, Vincent Jansen kon bij de tweede paal ongehinderd intikken en tekende daarmee voor de 0-4 ruststand in het voordeel van Almere City FC. In de tweede helft redde aanvoerder  Frank van Mosselveld de eer. Hij werkte in de 62ste minuut de bal achter keeper Agil Etemadi. RKC Waalwijk werd daarna nog gevaarlijk via schoten van Nick Coster en Alvin Fortes, deze pogingen leverde geen Waalwijkse treffer meer op.

Vier uit drie
De geelblauwen konden  gisteren goede zaken doen in de tweede periode. De ploeg van trainer Martin Koopman staat op vier punten en had bij winst goed meegedaan in de tweede periode.

Doordat RKC Waalwijk verloor van Almere City FC blijft de ploeg op vier punten uit drie wedstrijden staan. Ons RKC Waalwijk staat door deze nederlaag op plaats acht in de tweede periode. FC Volendam, Jong PSV en VVV-Venlo kunnen nog op RKC Waalwijk inlopen, zij komen morgenavond in actie.

Volgende week zaterdag, 8 november,  treedt ons RKC Waalwijk in het eigen Mandemakers Stadion aan tegen Fortuna Sittard, de huidige nummer 20.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Deckers,Van Mosselveld, Verkoelen,Van Weert, Coster,Van Arnhem (42. Yildirim), Jungschläger (80. Wielinga), van Zeelst, Fortes, Esajas (54. Anderson)

Wisselspelers: de Ruiter, Valpoort, van Beers

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Almere City FC
Agil Etemadi; Thijs Bouma (90. Mike Busse), Cees Toet, Sander Keller, Paul Quasten; Ricardo Kip (78. Enzio Boldewijn), Jason Oost (46. Gaston Salasiwa), Tim Receveur; Vincent Jansen, Jergé Hoefdraad, Norair Mamedov

Wisselspelers: Marco van Duin, Mike Busse, Gaston Salasiwa, Lars Nieuwpoort, Enzio Boldewijn, Leon de Kogel, Charles Dissels

Hoofdcoach: Fred Grim

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.