Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Den Bosch
0 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 23 februari, 20:00 uur - Timmermans Infra Stadion De Vliert, Den Bosch
Scheidsrechter: Freek van Herk - Toeschouwers: 2788
37. Gigli Ndefe
60. Van der Winden
64. Mert
76. Serginho Greene
80. Serginho Greene
87. Hans Mulder
87. Kersten
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC houdt punt over aan heet avondje Den Bosch

Voor de tweede keer op rij heeft ons RKC Waalwijk met 0-0 gelijkgespeeld, deze keer bij FC Den Bosch. Lang gebeurde er weinig in Stadion De Vliert, totdat in de zestigste minuut de vlam in de pan sloeg.

In een weinig verheffende openingsfase was het FC Den Bosch dat de eerste kansjes kreeg. Zo schoot na elf minuten spelen middenvelder (tevens ook clubtopscoorder) Niek Vossebelt vanuit de tweede lijn over, en stuitten Van der Winden en Mert met hun schoten op doelman Etienne Vaessen. Na 25 minuten voetbal kwam RKC – dat defensief de zaakjes prima op orde had – voetballend beter in de wedstrijd. Dit leverde dan ook al snel een aardige mogelijkheid op. Na een mooie actie vanaf rechts kon buitenspeler Saïd Bakari de vijandelijke zestien in, maar hij legde de bal niet goed af. Die kans vatte de eerste helft dan ook goed samen. Hoewel beide ploegen aan de bal bij vlagen aardige dingen lieten zien, ontbrak het voorin aan de finesse om tot grote kansen te komen. Vandaar dat er bij de rust nog niet was gescoord.

Hoewel RKC overtuigender aan het tweede bedrijf begon, leverde dit niet direct groot gevaar op, waardoor het een rustig avondje in Den Bosch leek te worden. Maar in de 60e minuut sloeg de stemming totaal om. Na hard doorgaan van Van der Winden op onze goalie, volgde niet veel later het oordeel van de scheidsrechter van dienst. Vaessen kreeg namens RKC geel; Van der Winden werd door leidsman Freek van Herk – die in eerste instantie door leek te willen spelen – met rood van het veld gestuurd. Met een man meer gingen de Geelblauwen op zoek naar de openingstreffer. Zo werd een schot van Melle Meulensteen door de Bossche goalie gekeerd en werd met het inbrengen van spits Lowie van Zundert aanvallend gewisseld.

Echt lang kon RKC niet profiteren van het mannetje extra op het veld, want in minuut 80 moest Serginho Greene het veld verlaten. Met al geel op zak, trapte hij – na het maken van een lichte overtreding – uit frustratie de bal weg, waarna scheidsrechter Van Herk onze aanvoerder op zijn tweede gele kaart trakteerde. Weer kort daarna moest RKC verder met negen, doordat Hans Mulder na een overtreding onreglementair verhaal ging halen bij zijn tegenstander; rood. Zo stonden de laatste minuten van het duel in het teken van tegenhouden. In de extra tijd leek het nog mis te gaan, maar Bart Biemans schoot vanuit zeer kansrijke positie over het Waalwijkse doel. Roland Bergkamp kreeg namens RKC nog een aardige mogelijkheid, maar zijn schot ging in het zijnet. Het bleef tot en met de 95ste minuut spannend, met een Bossche corner als laatste wapenfeit, maar gelukkig kon de bal worden weggewerkt. RKC Waalwijk speelde opnieuw doelpuntloos gelijk; 0-0.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Ndefe, Mezghrani (74. Van Zundert), Baggerman, Mulder, Greene, Meulensteen, Bergkamp, Bakari (84. Kökcü)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk (k), Biemans, Van Son, Blummel, Vossebelt, Mert, Kersten, Andersson (46. Deijl), Azizov (77. Bolsius), Van der Winden, Van der Sande

Hoofdcoach: Wil Boessen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.