Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
3 - 2

Jong PSV
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 9 maart, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Stan Teuben - Toeschouwers: 2223
15. Laursen
37. Mohamed Mezghrani
59. Johan Voskamp
61. Laursen
67. Mohamed Mezghrani
75. Johan Voskamp
90. Hans Mulder

RKC toont veerkracht en wint van Jong PSV

Na de nodige wedstrijden zonder overwinning heeft ons RKC Waalwijk weer eens een driepunter te pakken. In het eigen Mandemakers Stadion waren de Geelblauwen met 3-2 te sterk voor Jong PSV.

Op een regenachtige avond waren het de bezoekers die beter aan het duel begonnen. Jong PSV had in de openingsfase het meeste balbezit en werd via Lundqvist al snel gevaarlijk. Zijn inzet werd fraai gepakt door doelman Etienne Vaessen. De talenten uit Eindhoven kwamen na een kwartier spelen dan ook op voorsprong. Een aanval van RKC strandde rond het vijandelijke doel, waarop een snelle counter volgde. Nikolai Laursen kon een lage voorzet vanaf links binnenlopen, 0-1. Jong PSV bleef ook na de openingstreffer de betere ploeg, maar verzuimde de 0-2 te maken. In de 29e minuut werden de Geelblauwen pas voor het eerst gevaarlijk; een schot van de in de basis teruggekeerde Dylan Seys ging naast. 

In de rust moest Hans de Koning noodgedwongen wisselen. Ingo van Weert verving de in het slot van de eerste helft geblesseerd geraakte Jan Lammers. RKC kwam gretig uit de kleedkamer en kreeg vrijwel meteen een kansje. Kökcü gaf een voorzet vanaf rechts, maar Greene kopte over. Het opportunistische spel van de Geelblauwen had ook zijn werking op de aanhang, dat de ploeg luidkeels naar voren schreeuwde wanneer het de bal had. Na een uur spelen viel dan ook de gelijkmaker. Een voorzet van Seys belandde voor de voeten van spits Johan Voskamp, die beheerst in de verre hoek raakschoot. Lang genieten konden de Waalwijkers niet van deze stand, want een minuut later was het alweer 1-2. Vaessen kon een schot van Gudmondsson nog wel keren, maar Laursen benutte de rebound. Een domper, maar RKC rechtte de rug en kwam in de 68e minuut via Mohamed Mezghrani op 2-2. Hij schoot, na een mooie combinatie met Seys, prima binnen. Voor de vleugelverdediger zijn eerste doelpunt namens RKC.

In het vervolg van het duel ging RKC op zoek naar de voorsprong en Jong PSV had dan ook weinig meer in te brengen. Seys zorgde met een van richting veranderd schot al voor gevaar, even later was het weer raak voor de Geelblauwen. Met een fantastische goal, achter het standbeen, zette Johan Voskamp RKC op 3-2. Wat volgde was een Eindhovens slotoffensief, maar het compact staande RKC bleef – mede dankzij een paar fraaie reddingen van Etienne Vaessen – op de been. 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Lammers (46. Van Weert), Mezghrani, Greene, Mulder, Meulensteen, Seys, Voskamp (81. Bergkamp), Kökcü (72. De Baar)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Jong PSV
Van Osch (k), Van Vlerken, Teze, Abels, Carolina, Rigo (68. Ritzmaier), Gudmondsson (68. Verreth), Duarte, Piroe (76. Lonwijk), Lundqvist, Laursen

Hoofdcoach: Dennis Haar

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.