Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

FC Dordrecht
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 12 maart, 20:00 uur - Riwal Hoogwerkers Stadion, Dordrecht
Scheidsrechter: Erwin Blank - Toeschouwers: 3148
45. Gigli Ndefe
62. Kok
68. Mahmudov
73. Ozan Kökcü
78. Bliek
84. Serginho Greene
90+2. Janssen
90+3. Groothusen
90+5. Etienne Vaessen
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC verliest van periodekampioen Dordrecht

RKC heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van afgelopen vrijdag. In een duel waarin de kansen schaars waren, verloren de Geelblauwen met 1-0 van FC Dordrecht, hetgeen De Schapenkoppen de periodetitel opleverde.

In een bijna volgestroomd Riwal Hoogwerkers Stadion begonnen beide ploegen afwachtend aan de wedstrijd. RKC – dat ten opzichte van het vorige duel met vier andere spelers begon –  liet het spel aan de thuisploeg, die daar ogenschijnlijk moeite mee had. Na acht minuten spelen kreeg FC Dordrecht een eerste kansje. Aanvaller Mahmudov stuitte met zijn lage inzet, na een snelle aanval over rechts, op doelman Etienne Vaessen. In een eerste helft waarin kansen schaars waren, kreeg RKC via Melle Meulensteen in de 22e minuut een aardige mogelijkheid. Weliswaar raakte de middenvelder een afvallende bal niet vol, toch dwarrelde deze bijna de goal in. Keeper Bryan Janssen tikte het lederwerk over de lat. Niet veel later kreeg Greene ook nog een schietkans, maar zijn inzet verdween naast het Dordtse doel, waardoor de teams met een stand van 0-0 gingen rusten.  

De eerste twintig minuten van het tweede bedrijf verliepen vrijwel identiek aan de hele eerste helft. Beide ploegen probeerde wel, maar bleken nauwelijks in staat elkaars defensie kapot te spelen. De eerste mogelijkheid in de tweede helft betrof dan ook een afstandsschot van de thuisploeg, waarop Vaessen makkelijk redding kon brengen. Na 68 minuten voetbal kwam FC Dordrecht dan toch op voorsprong. Na Waalwijks balverlies ter hoogte van de midenlijn, kon Mahmudov oog in oog met de keeper worden gezet. Hij rondde het buitenkansje beheerst af, 1-0.

RKC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen kwam het niet. De Geelblauwen kregen weliswaar een stortvloed aan corners, maar deze konden telkens worden weggewerkt. Met het inbrengen van Voskamp, een paar minuten voor het einde, werd alles op de aanval gezet. Dat leverde in de slotseconden van het duel nog een Waalwijkse corner op, waarbij Vaessen mee naar voren ging. Nadat de bal werd doorgekopt, probeerde onze goalie het met een omhaal. Daarbij raakte hij echter zijn directe tegenstander, waarop de scheidsrechter floot voor een overtreding en geel af aan onze doelman. Niet veel later klonk het eindsignaal.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe,Van Weert, Ndefe, Mezghrani, Greene, Meulensteen (85. Voskamp), Bergkamp, Seys (69. Bakari),Van Zundert, Kökcü (79. Amatkarijo)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling FC Dordrecht
Janssen, Stankov, Breedijk, Hamer, Groothusen, Mahmudov, Mutzers, Kok, Bliek, Delorge, Calcan (88. Alkan)

Hoofdcoach: De Nooijer

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.