Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 1

MVV Maastricht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 16 maart, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edgar Bijl - Toeschouwers: 1938
14. Mohamed Mezghrani
23. Nwakali
59. Dylan Seys
60. Dylan Seys
81. Okita
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC doet zichzelf tekort met punt tegen MVV

Ons RKC Waalwijk is de vierde periode begonnen met een gelijkspel. De Geelblauwen kwamen thuis tegen MVV Maastricht niet verder dan 1-1, in wat een bijzondere avond zou worden voor Dylan Seys.

De ploeg van Hans de Koning kende een aantal wijzigingen ten opzichte van afgelopen maandag. Zo startte Jordy Deckers op doel, hij verving de geschorste Etienne Vaessen. Hans Mulder, Henrico Drost en Nikki Baggerman keerden terug in de basis, en voor Johan Voskamp was weer plek in de punt van de aanval. Na een aftastend begin volgde in de tiende minuut misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd, waarbij het publiek een staande ovatie bracht als eerbetoon aan de onlangs overleden moeder van Dylan Seys. Het spel werd zelfs even stilgelegd voor de hartverwarmende steunbetuiging aan de familie Seys.

Kort daarna kreeg RKC een enorme kans via Johan Voskamp. MVV-goalie Verrips verwerkte een schot van Seys niet goed, waardoor de bal voor de voeten van de inlopen Voskamp viel. De spits kon echter niet afwerken, hij stuitte op de doelman. Voskamp kreeg in de eerste helft nog twee kansen, maar wist in beide gevallen niet te scoren. Na 45 minuten stond dan ook de brilstand nog steeds op het scorebord.

De eerste kans in het tweede bedrijf was voor de bezoekers, en wel vlak na de aftrap. Een doelpoging van Houben ging echter voorlangs. Ook in de tweede helft was RKC sterker. De ploeg van Hans de Koning had langdurig de bal, maar tot grote kansen kwam het in de openingsfase van de tweede helft niet. De eerste Waalwijkse mogelijkheid kwam op naam van Seys, maar zijn schot van buiten de zestien eindigde in de handen van Verrips. Even later wist uitgerekend Dylan Seys de score dan toch te openen. Na een mooie pass van Serginho Greene kon onze vleugelverdediger de zestien in en na het passeren van een verdediger schuifde hij de bal achter de MVV-keeper, 1-0.

De bezoekers werden vervolgens wat brutaler, maar kwamen zelden tot grote kansen. In de 63e minuut kreeg MVV wel Waalwijkse hulp. De Maastrichtenaren konden gelukkig niet profiteren van balverlies achterin; Jordy Deckers bracht redding met de voet. Vervolgens waren er mogelijkheden voor RKC om de score te verdubbelen, maar zowel Voskamp (kopbal) als Kökcü (afstandspoging) troffen geen doel. MVV drong vervolgens aan en wist negen minuten voor het einde toch te scoren. Jonathan Okita wist een fraaie Maastrichtse aanval af te rondden. Een minuut later stond RKC weer bijna op voorsprong, maar Greene raakte de lat. Beide ploegen gingen vervolgens op jacht naar de winst, maar tot doelpunten kwam het niet meer.   


Opstelling RKC Waalwijk
Deckers, Ndefe,Van Weert, Drost, Mezghrani, Greene (87. Rienstra), Baggerman (87. Bergkamp), Mulder, Seys (81. Amatkarijo), Voskamp, Kökcü

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling MVV Maastricht
Verrips (k), Janssens, Mmaee, Pereira, Yildirim (41. Schroijen), Ciranni ©, Mares (72. Golpek), S. Martina (67. Ippel), Okita, Houben, Nwakali

Hoofdcoach: Ron Elsen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.