Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

SC Telstar
0 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 24 maart, 19:45 uur - Rabobank IJmond Stadion, IJmuiden
Scheidsrechter: Sander van der Eijk - Toeschouwers: 2663
55. Hans Mulder
67. Chovanie Amatkarijo
68. Van Iperen
90+3. Maurits de Baar
Kaarten Verslag Foto's Video's

Geen winnaar en doelpunten in Velsen-Zuid

Ons RKC Waalwijk heeft voor de tweede maal op rij gelijkgespeeld. Op bezoek bij het goed presterende SC Telstar bleef het bij 0-0.

Telstar, dat zich met een overwinning officieel zou plaatsen voor de play-offs, kreeg na vijf minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd. Bij aanvaller Melvin Platje stond het vizier echter niet op scherp. Zijn dubbele inzet werd tot twee keer toe door de RKC-defensie geblokt. Niet veel later kon Hamdaoui gevaarlijk worden, maar ook zijn poging werd gepareerd. In het eerste kwartier kreeg ook RKC haar eerste mogelijkheid, maar Chovanie Amatkarijo schoof naast.

Tot veel kansen kwamen de ploegen in het eerste bedrijf niet. Greene (kopbal) en Seys (geblokt schot) zorgden nog wel voor gevaar. Namens Telstar kwam Platje in kansrijke positie, waarbij hij in duel met Robby Ndefe een strafschop probeerde te versieren. Scheidsrechter Van der Eijk wuifde zijn appèl (terecht) weg. RKC was in de eerste helft ietwat de betere ploeg, en kreeg vlak rust zelfs een enorme kans om op voorsprong te komen. Na uitglijden van een Telstar-verdediger kon Amatkarijo op het vijandelijke doel af. Hij stuitte in de één-op-één echter op doelman Rody de Boer. Kort daarna volgde het rustsignaal, waardoor beide ploegen met een 0-0 op het scorebord de kleedkamers opzochten.

De thuisploeg begon brutaal aan de tweede helft. Zo werden Platje en Van Huizen beiden gevaarlijk met een kopbal en schoot Hamdaoui niet veel later over. Met enkele fraaie reddingen hield onze goalie Etienne Vaessen de ploeg op de been. Eerst op een schot van vleugelverdediger Elso Brito, daarna op een poging van dichtbij van Hamdaoui. In de 79e minuut moest Vaessen weer aan de bak en bracht schitterend redding op een kopbal van de ingevallen Floris van der Linden.

Met het inbrengen van Irvingly van Eijma en Maurits de Baar probeerde trainer/coach Hans de Koning zijn ploeg van een frisse impuls te voorzien. Het spel ging vervolgens op en neer en er kwamen kansen voor beiden. De Geelblauwen waren vlak voor tijd nog dichtbij een doelpunt: Serginho Greene dwong met zijn afstandspoging de Telstar-goalie tot een fraaie redding. Zijn inzet was tevens de laatste kans van de wedstrijd, waardoor het duel dus eindigde zoals deze begon: 0-0.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe,Van Weert, Drost, Ndefe, Baggerman, Greene (90+1. Rienstra), Mulder, Seys, Voskamp (81. Van Eijma), Amatkarijo (83. De Baar)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling SC Telstar
R. de Boer (k), Lopes Cabral, Van Iperen, Van Heertum (37. Toretta), Brito, Korpershoek, Platje, Schouten, Sno (62. Van der Linden), Van Huizen, Hamdaoui

Hoofdcoach: Mike Snoei

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.