Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

De Graafschap
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 30 maart, 20:00 uur - De Vijverberg, Doetinchem
Scheidsrechter: Richard Martens - Toeschouwers: 8233
4. Van Diermen
18. Ingo van Weert
56. Nikki Baggerman
79. Tissoudali
80. Robby Ndefe
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC lijdt nipte nederlaag in Doetinchem

Ons RKC Waalwijk heeft geen punten overgehouden aan het treffen met De Graafschap. Op de Vijverberg ging de ploeg van Hans de Koning onnodig met 1-0 onderuit.

De Waalwijkers begonnen ten opzichte van vorige week met één wijziging aan het duel met de Superboeren. Roland Bergkamp verving Johan Voskamp in de punt van de aanval. Het was RKC dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg, en nog een grote ook. Een vrije trap van Dylan Seys ging richting tweede paal, waar Bergkamp kon terugkoppen. Hij bereikte de vrijstaande Ingo van Weert, maar zijn kopbal van dichtbij ging over. Niet veel later werd De Graafschap voor het eerst gevaarlijk. Een Doetinchemse corner viel gevaarlijk in de 5-meter, maar de bal kon op tijd worden weggewerkt. In het restant van de eerste helft werden weinig noemenswaardigs genoteerd. Beide ploegen stuitten constant op elkaar defensie. Twee keer probeerde de thuisploeg het nog van afstand. Maar in beide gevallen bracht Vaessen simpel redding waardoor het 0-0 stond bij de rust.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. En ook nu was de eerste kans voor RKC. Een minuut na de aftrap verstuurde Robby Ndefe een mooie pass richting de doorgelopen Chovanie Amatkarijo. Zijn inzet ging vanuit kansrijke positie echter over. De Graafschap, dat in het tweede bedrijf naar de fanatieke aanhang speelde, probeerde de druk op te voeren maar kwam zelden tot grote kansen. Vaessen voorkwam na een uur spelen door goed uitkomen een grote mogelijkheid voor de thuisploeg en El Jebli schoot van buiten de zestien voorlangs. Namens RKC probeerde Baggerman het nog, maar zijn afstandspoging ging naast. Toch ging het zo’n tien minuten voor het einde mis voor de Geelblauwen. In de 79e minuut kon de in de zestien vrijstaande Van Mieghem schieten. Zijn poging werd aangeraakt en veranderde dusdanig van richting waardoor Tarik Tissoudali bij de tweede paal kon binnentikken, 1-0. RKC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar een echt slotoffensief bleef uit.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe,Van Weert, Drost, Ndefe, Mulder (72. Rienstra), Greene (80. Meulensteen), Baggerman, Seys, Bergkamp, Amatkarijo (57. Van Eijma)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling De Graafschap
Bednarek (k), Van Diermen (57. Straalman), Tutuarima, Klaasen, Diemers, Van Mieghem (84. Burgzorg), Abena, Tissoudali, El Jebli (84. Olijve), Serrarens, Nieuwpoort

Hoofdcoach: De Jong

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.