Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 4

Almere City FC
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 2 april, 14:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Freek van Herk - Toeschouwers: 2039
5. Hoefdraad
28. Etienne Vaessen
45. Overtoom
52. Mac-Intosh
61. Dylan Seys
65. Salasiwa
79. Salasiwa
84. Owusu
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC hard onderuit tegen Almere City

Het is ons RKC Waalwijk niet gelukt zich te herpakken na de nederlaag van afgelopen vrijdag. In het eigen Mandemakers Stadion verloren de Geelblauwen met 0-4 van Almere City FC.

In de openingsfase keek RKC al snel tegen een achterstand aan. In de vijfde minuut was het Jergé Hoefdraad die met een schot van buiten de zestien fraai de verre hoek vond. Al snel daarna volgde Waalwijkse kansen op de gelijkmaker. In de zevende minuut schoot Dylan Seys een vrije trap op de lat en werd de afvallende bal door Van Weert over gekopt. Kort daarna kon Seys, na een mooie steekpass van Voskamp, op het vijandelijke doel af. Onze vleugelaanvaller stuitte echter op de uitgekomen Chiel Kramer. Ook Kökcü mocht nog aanleggen, maar zijn poging werd fraai gepakt door de Almere-keeper. Onze tegenstander kreeg in de eerste helft niet veel kansen, maar kwam vlak voor rust toch op 0-2. De ingevallen Jordy Deckers (hij verving de geblesseerde Vaessen) liet een afstandsschot onfortuinlijk door de handen glippen.

Het eerste noemenswaardige moment in de tweede helft leverde Almere City het derde doelpunt op. Na een goede aanval kon Salasiwa laag binnenschieten, 0-3. Seys en Van Zundert waren met hun schoten nog wel gevaarlijk, waar wisten het doel niet te vinden. In de 84e minuut werd het zelfs nog 0-4. Leeroy Owusu kon ongehinderd de Waalwijkse zestien in en schoot vervolgens prima binnen. Vlak voor tijd viel nog één kans voor RKC te noteren. Na een korte scrimmage voor de Almere-goal kon de bal door de defensie van de tegenpartij worden weggewerkt. Zo eindigde deze Tweede Paasmiddag in een teleurstellende 0-4 nederlaag.     


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen (42. Deckers), Ndefe,Van Weert, Drost, Ndefe, Mulder (67. Mezghrani), Meulensteen, Rienstra, Seys, Voskamp (59. Van Zundert)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Almere City FC
Kramer (k), Owusu, Mirani, Mac-Intosh (82. Hammouti), Van Hilten, Salasiwa, Ahannach (46. Peeters), Overtoom, Valpoort (77. Walian), Hoefdraad, Mac-Donald

Hoofdcoach: De Gier

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.