Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

TOP Oss
3 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 6 april, 20:00 uur - Frans Heesen Stadion, Oss
Scheidsrechter: Laurens Gerrets - Toeschouwers: 2287
4. Ozan Kökcü
16. Jordy Deckers
16. Ozan Kökcü
16. Bakx
25. Kamaci
78. Hans Mulder
90+3. Kamaci

Brabants onderonsje in Oss gaat verloren

Ons RKC Waalwijk heeft geen punten overgehouden aan het uitduel met FC Oss. De Geelblauwen konden een vroege voorsprong niet vasthouden en verloren met 3-1.

RKC begon prima aan de wedstrijd wat resulteerde in de openingstreffer na pas vier minuten spelen. Irvingly van Eijma stuurde met een mooie pass Ozan Kökcü weg. De huurling van Bursaspor maakte de kans prima af en schoof de bal laag in de verre hoek, 0-1. Kort daarna probeerde Baggerman het van afstand, maar zijn schot ging rakelings over. Helaas konden de Waalwijkers niet lang van de voorsprong genieten. In de 16e minuut nam Istvan Bakx de gelijkmaker voor zijn rekening, door na een fraaie aanval bij de tweede paal binnen te tikken. In die fase pakten de Ossenaren door en kwamen zelfs op voorsprong. RKC-goalie Jordy Deckers bracht redding op een afstandspoging, maar moest wel een rebound toestaan. Fatih Kamaci maakte het buitenkansje in de 25e minuut af.

Ongewijzigd begonnen beide ploegen aan de tweede helft. Nikki Baggerman was de eerste die na rust voor gevaar zorgde. Zijn vrije trap ging over de muur, maar eindigde in de goed opgestelde Oss-doelman Xavier Mous. Kort daarna kwam RKC goed weg. Van dichtbij schoot Van der Sluys naast. In het verloop bracht Hans de Koning in de jacht op de gelijkmaker achtereenvolgens Maurits de Baar, Serginho Greene en Daan Rienstra. Beide ploegen kwamen in de tweede helft vrijwel niet in scoringspositie. Namens RKC probeerden Hans Mulder het nog, maar zijn kopbal bleek een makkelijke prooi voor Mous. In de laatste minuut van de extra tijd, die drie minuten bedroeg, zou FC Oss het duel dan toch op slot gooien. Dat gebeurde op een zeer fraaie manier. Kamaci besliste met een mooie lob het duel. Meteen daarna volgde het fluitsignaal, waardoor RKC met 3-1 verloor van de provinciegenoot.


Opstelling RKC Waalwijk
Deckers, Ndefe, Ndefe,Van Weert, Drost, Baggerman (77. Rienstra), Mulder,Van Eijma,Van Zundert (57. De Baar), Kökcü, Bakari (72. Greene)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling TOP Oss
Mous(k), Nieveld (67. Fleuren), Piqué, Van den Herik, Van der Sluys, Kaak, Kamaci, Dogan, Van der Venne, Oratmangoen (86. Van der Biezen), Bakx (92. Janssen)

Hoofdcoach: Klaas Wels

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.