Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

RKC Waalwijk
1 - 1

Fortuna Sittard
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 9 april, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Martin Pérez - Toeschouwers: 2618
17. Ozan Kökcü
29. Mohamed Mezghrani
53. Dylan Seys
57. Schuurs
61. Etienne Vaessen
90. Braun
90. Maurits de Baar
90+1. Hutten

Strijdvaardig RKC pakt punt tegen koploper Fortuna

Ons RKC Waalwijk heeft knap een punt overgehouden aan het thuisduel tegen Fortuna Sittard. Lang stonden de Geelblauwen zelfs op voorsprong, maar vlak voor tijd kwam de Limburgse titelkandidaat toch langszij, 1-1.

De bezoekers begonnen goed aan het duel en kregen in de negende minuut de eerste mogelijkheid, maar Lars Hutten maaide in kansrijke positie langs de bal. Kort daarna was Semedo gevaarlijk; zijn schot ging naast. Binnen het eerste kwartier noteerde ook RKC zijn eerste kans. Kökcü’s schot was echter niet hard genoeg en eindigde in de handen van de Fortuna-doelman. De Limburgers hadden in de eerste helft een veldoverwicht, maar kwamen mondjesmaat in kansrijke positie. Semedo was in de 24e minuut wel dichtbij. Na een mooie dribbel vond hij de uitgekomen Etienne Vaessen op zijn pad. Even later was Stokkers gevaarlijk, maar ook hij wist Vaessen niet te verrassen. Na 45 minuten spelen stond het dan ook nog 0-0.

Naarmate de wedstrijd vorderde lukte het de ploeg van Hans de Koning steeds beter om uit de Limburgse pressie te komen. RKC kwam dan ook in het begin van de tweede helft (53e minuut) op voorsprong. Na een mooie aanval gaf de ingevallen Bergkamp de bal aan Dylan Seys, die koelbloedig afrondde, 1-0. Fortuna ging vervolgens vol op de aanval – wetende dat N.E.C. op voorsprong was gekomen tegen FC Oss. Lang leek een sterk spelend RKC stand te houden. De bezoekers werden alleen maar gevaarlijk van afstand. In de extra tijd – die zeven minuten bedroeg – ging het dan toch nog mis. Na een aanval over de rechterflank kwam de bal bij de vrijstaande Lars Hutten terecht. De middenvelder schoot vervolgens, met wat geluk, raak. In de laatste minuten kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid op de winst. Een Limburgse corner werd over gekopt, even daarvoor stuitte Van Eijma in de één-op-één op de Fortuna-goalie. Daardoor eindigde het duel in 1-1.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Ndefe, Mezghrani, Mulder, Baggerman, Greene (80. De Baar), Seys (72. Rienstra), Kökcü (51. Bergkamp),Van Eijma

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Fortuna Sittard
Özer (k), Braun, Schuurs, Dammers, Vidigal (66. Askovski), Stokkers, Semedo, Saddiki (46. Cantwell), Smeets, Pinto, Hutten

Hoofdcoach: Hofland

Volgende wedstrijd


Fortuna Sittard


-

RKC Waalwijk

Eredivisie
14 December 2019, 19:45
Fortuna Sittard Stadion, Sittard

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.