Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Volendam
0 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 13 april, 20:00 uur - Kras Stadion, Volendam
Scheidsrechter: Christian Mulder - Toeschouwers: 3654
43. Irvingly van Eijma

Strijdend RKC boekt overwinning in Volendam

Een voor elke meter knokkend RKC Waalwijk heeft drie punten overgehouden aan het treffen met FC Volendam. In het Kras Stadion kroonde Irvingly van Eijma zich tot matchwinner; 0-1.

In een aftastende openingsfase kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd. Spits Enzo Stroo schoot in de vierde minuut vanuit kansrijke positie over. Namens RKC werd Dylan Seys gevaarlijk. Na een half uur spelen probeerde onze aanvaller het afstand, maar zijn schot eindigde in de handen van doelman Hobie Verhulst. Even daarvoor waren Berenstein (afstandspoging) Veerman (geblokt schot) namens Volendam op zoek naar een treffer. Naar mate de eerste helft vorderde kregen de Geelblauwen meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde na 43 minuten voetbal in de Waalwijkse openingstreffer. Mohamed Mezghrani vond mijn zijn afgemeten voorzet vanaf rechts de vrijstaande Irvingly van Eijma – even daarvoor met een hard schot gevaarlijk – die keurig binnenkopte.

In de tweede helft zou vervolgens ging het spel op en neer. Vlak na de aftrap mocht Klinkenberg van buiten de zestien aanleggen; zijn schot bleek een makkelijke prooi voor Vaessen. Daarna was Seys gevaarlijk, maar de Belg krulde de bal over het Volendamse doel. De thuisploeg voerde langzaam maar zeker de druk steeds verder op, waarbij Het Andere Oranje meermaals gevaarlijk voor de goal kwam. Een compact staand en strijdend RKC wist meerdere hachelijke momenten, mede door een stortvloed aan corners, te doorstaan. Zo werden een aantal Volendamse pogingen geblokt en was Vaessen met belangrijk met goede reddingen. Het aanvalsspel van de FC bood kansen voor RKC in de tegenstoot. Seys zag in de 75e minuut zijn schot gekeerd worden en Van Eijma kon een paar minuten later in kansrijke positie de bal niet binnen werken. Onze spits kreeg in de slotfase de kans om de wedstrijd te beslissen, maar in de één-op-één stuitte hij op de Volendamse goalie. De thuisploeg wist in de extra tijd geen kansen meer te creëren, waardoor ons RKC met een 0-1 zege huiswaarts keerde.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Mezghrani, Ndefe, Drost, Ndefe, Greene (81. Van Weert), Baggerman, Mulder, Seys (85. De Baar), Bergkamp,Van Eijma

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling FC Volendam
Verhulst (k), Evers, Klinkenberg, Tol (89. Schilder), Smal, Visser, Vlak (58. Ten Den), Veerman, Berenstein, Doodeman, Stroo

Hoofdcoach: Misha Salden

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.