Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 1

Go Ahead Eagles
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 20 april, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edgar Bijl - Toeschouwers: 2623
12. Schets
23. Dzepar
35. Suk
39. Nikki Baggerman
66. Dylan Seys
71. Irvingly van Eijma
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC wint van Go Ahead na sterke comeback

Ons RKC Waalwijk heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/18 winnend afgesloten. De Geelblauwen bogen in de tweede helft een achterstand om en wonnen met 2-1 van Go Ahead Eagles.

In een felle openingsfase kreeg RKC de eerste kans van de wedstrijd, maar Roland Bergkamp kopte uit een corner naast. In de twaalfde minuut meldde Go Ahead zich voor het eerst voor de Waalwijkse goal en dat werd meteen een doelpunt. Na een vloeiend lopende aanval was het Siebe Schets die raak kopte. RKC drong vervolgens aan en kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Zeker in de 28e minuut, toen Serginho Greene een grote kans kreeg. Na een Waalwijkse vrije trap viel de bal voor de voeten van onze middenvelder, die vervolgens hard uithaalde. Zijn schot werd echter uitstekend gekeerd door Go Ahead-goalie Sonny Stevens. Ook Etienne Vaessen was voor rust belangrijk met een geweldige reflex, waardoor het na 45 minuten voetbal 0-1 stond.

De Geelblauwen hadden in het begin van de tweede helft moeite met de tegenstander, maar naar mate de wedstrijd vorderde voerde de ploeg van Hans de Koning de druk steeds verder op. Zo probeerde Dylan Seys het een paar keer van afstand. Diezelfde Seys maakte in 66e minuut gelijk. De Belgische aanvaller kreeg in de vijandelijke zestien de bal voor de voeten en schoot prima in de korte hoek binnen. Kort daarna was de Waalwijkse comeback compleet. Irvingly van Eijma tikte in de 71e minuut een lage voorzet van Seys binnen. Daarna waren er kansen op de 3-1, maar zowel Kökcü als De Baar troffen geen doel. In de slotfase drong Go Ahead nog aan, maar gevaarlijk werden de Deventenaren niet meer. Daardoor bleven de punten, dankzij een 2-1 overwinning, in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Ndefe, Mezghrani, Baggerman (46. Kökcü), Mulder, Greene (86. Van Weert), Seys (84. De Baar), Bergkamp,Van Eijma

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Go Ahead Eagles
Stevens, Ketting, Beltrame, Suk, Schets (69. Hendriks), Langedijk (69. Nemane), Overgoor (84. Maneschijn), Buwalda, Zarbaf, Dzepar, Hettinga

Hoofdcoach: Van Staa

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.