Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Helmond Sport
2 - 2

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Zaterdag 28 april, 19:45 uur - Lavans Stadion, Helmond
Scheidsrechter: Jeroen Manschot - Toeschouwers: 1741
1. Braber
9. Van Koesveld (e.d.)
16. Naudts
50. Irvingly van Eijma
54. Warmolts
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC sluit seizoen af met remise

Ons RKC Waalwijk heeft een punt over gehouden aan de laatste wedstrijd van seizoen 2017/18. Op bezoek bij Helmond Sport toonden de Geelblauwen karakter. RKC kwam twee keer terug van een achterstand; het werd 2-2.

Het publiek in het Lavans Stadion had nog nauwelijks plaatsgenomen op de tribunes toen Helmond Sport de score opende – binnen twaalf seconden om precies te zijn. Robert Braber bleek het eindstation in een prima lopende aanval door het centrum. Hij rondde de kans koelbloeding af, 1-0. RKC kwam vervolgens met een snel antwoord. In de negende minuut dribbelde Dylan Seys op fraaie wijze de zestien in en besloot te schieten. Zijn inzet werd door verdediger Robert van Koesveld dusdanig van richting veranderd dat de bal in het Helmondse doel verdween. Eigen doelpunt dus. Helaas zat de wedstrijd voor Seys er snel op. Hij ging in de dertiende minuut naar de kant met een blessure. Maurits de Baar nam zijn plek in. Ook Mohamed Mezghrani (17e minuut) moest noodgedwongen naar de kant. Hij werd vervangen door Ingo van Weert. Tussen beide wissels door was Helmond Sport op 2-1 gekomen. Spits Arne Naudts kreeg de bal voor de voeten en schoot binnen. Nog voor rust waren de Geelblauwen een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Zo kon Bergkamp na een half uur spelen net niet binnenkoppen en werden pogingen van Van Eijma en Mulder kort daarna geblokt. RKC speelde prima, maar ging toch met een 2-1 achterstand de rust in.

De ploeg van Hans de Koning kwam uitstekend uit de kleedkamer en maakte snel gelijk. In de vijftigste minuut nam Nikki Baggerman vanaf rechts een vrije trap. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Irvingly van Eijma. De spits nam de bal fantastisch aan en schoot laag in de verre hoek binnen, 2-2. In het vervolg van de wedstrijd was RKC een aantal keer dichtbij de voorsprong. Na een uur spelen werd een afstandsschot van Robby Ndefe door de Helmond Sport-keeper gepakt. Even later kon niemand een goede voorzet van De Baar binnenlopen. De Baar werd zelf ook nog gevaarlijk, maar schoot na 72 minuten voetbal over. De Geelblauwen kregen gedurende de tweede helft een groot aantal corners, maar daaruit kon niet worden gescoord. De slotfase van de wedstrijd stond in het teken van een aantal bijzondere wissels. In de 79e minuut ging bij RKC Serginho Greene naar de kant – hij speelde (voorlopig) zijn laatste wedstrijd als profvoetballer – en werd vervangen door Johan Voskamp, voor hem ook zijn laatste duel in het betaalde voetbal. De Waalwijkse wissel kon rekenen op applaus van zowel de RKC als de Helmond Sport-supporters. Bij Helmond Sport ging Robert Braber (ook hij stopt) aan de kant. Ook hij kreeg een staande ovatie van alle aanwezige voetbalfans. In de slotminuten kregen beide ploegen nog een kans. Gescoord werd er niet meer, waardoor beide ploegen een punt overhielden aan hun laatste wedstrijd van het seizoen 2017/18.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Ndefe, Drost, Ndefe, Mezghrani (17. Van Weert), Mulder, Baggerman, Greene (79. Voskamp),Van Eijma, Bergkamp, Seys (13. De Baar)

Hoofdcoach: De Koning

Opstelling Helmond Sport
Van Gassel, Van Koesveld, Warmolts, Hiwat, Bourdouxhe, Naudts, Braber (83. De Braal), Thomassen, Verkoelen, Zwanen (39. De Louw), Vicento (57. Van Heugten)

Hoofdcoach: Hendriksen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.