Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong PSV
3 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Maandag 24 november, 20:00 uur - De Herdgang, Eindhoven
Scheidsrechter: Martin Pérez - Toeschouwers: 700
11. Simon van Zeelst
35. Ritzmaier
42. Koch
45. Heesakkers
72. Arjan van Dijk
76. de Wijs
78. Leemans
81. Peter Jungschläger
86. Sanoh (e.d.)
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk verliest van Jong PSV

Het is de Geelblauwen gisteravond niet gelukt om de drie punten mee naar Waalwijk te nemen. Op bezoek bij Jong PSV werd er met 3-1 verloren. Door doelpunten van Marcel Ritzmaier en Menno Koch keken de Waalwijkers bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Clint Leemans tekende in de tweede helft voor de 3-0. Ingo van Weert tekende voor de enige Waalwijkse treffer.

Cruciale momenten
Arjan van Dijk zorgde ervoor dat RKC Waalwijk niet al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. Met een prima redding pareerde hij een inzet van Andjelo Rudovic. Vlak na dit moment kreeg Clint Leemans, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Stijn Schaars verving, een grote kans om de Eindhovenaren op een 1-0 voorsprong te zetten. Hij schoot vanaf vijf meter voor open doel over.

RKC Waalwijk kroop na deze hachelijke momenten uit haar schulp en kregen meer grip op de wedstrijd na een fase van langdurig balbezit. Na balverlies op het Waalwijkse middenveld sloeg Jong PSV in de omschakeling echter hard toe. Marcel Ritzmaier ronde een snelle tegenaanval af met een koelbloedig stiftje. Zeven minuten na de openingstreffer was het wederom raak voor Jong PSV. In de 42ste minuut van de wedstrijd kon de mee opgekomen verdediger Menno Koch raak koppen.

Tweede helft
Beide teams konden in de tweede helft niet imponeren met het vertoonde spel. De derde tegentreffer viel, evenals de eerste, op een moment dat de Waalwijkers de overhand in het duel hadden. Doelman Van Dijk liet de bal los na een corner, waardoor Clint Leemans de bal vrij in kon tikken. In de 86ste minuut redde Ingo van Weert de Waalwijkse eer. Zijn kopbal werd op de doellijn nog wel van richting veranderd door Moussa Sanoh. Dit doelpunt is er echter alleen één voor de statistieken, de wedstrijd was toen al gespeeld.

Kansen creëren
Het creëren van scoringskansen blijft een obstakel voor de Geelblauwen. Het eerste echte schot van de Waalwijkers kon pas een kwartier voor tijd genoteerd worden. Nick Coster vond, na een snel genomen vrije trap, PSV-doelman Nigel Bertrams op zijn weg.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Deckers,Van Weert,Van Mosselveld (74. Seedorf), Verkoelen, Coster, Jungschläger,Van Arnhem (46. Wielinga), van Zeelst, Yildirim, Valpoort (62. Opoku Bernadina)

Wisselspelers: Vos, van Beers, Anderson

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling Jong PSV
Bertrams; Noor, Koch, de Wijs, Heesakkers; Leemans, van Overbeek, Ritzmaier; Locadia, Vloet (79. Sanoh), Rudovic (79. Lukovic)

Wisselspelers: Hermannsson, Sanoh, Rommens, Lukovic, Bertrams

Hoofdcoach: Darije Kalezic

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.