Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
1 - 0

Sparta Rotterdam
Bekerwedstrijd
Dinsdag 19 september, 18:30 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1324
63. Dylan Seys
71. T. Verhaar
72. Noel de Graauw
82. 9 R. Ache
90+2. 11 C. Goodwin
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk stunt tegen Eredivisionist Sparta Rotterdam

Om 18.30 was de aftrap in het Mandemakers Stadion voor het bekerduel tussen ons RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. Waar er op voorhand al stiekem door menigeen vanuit werd gegaan dat Sparta de wedstrijd ging winnen deed RKC verbazen.

 

Na het eerste fluitsignaal was meteen duidelijk dat de Spartanen naar Waalwijk waren gekomen om te winnen. Er werd volle bak druk gezet op RKC en de Waalwijkers werden dan ook ver naar achteren gedrukt. Trainer Peter van den Berg speelde met verschillende wijzigingen in zijn ploeg ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Johan Voskamp, Ingo van Weert, Nikki Baggerman en Mohamed Mezghrani mochten vanaf  minuut één in het veld starten en ook Leandro Resida mocht voor het eerst in de basis verschijnen.

 

Grote kansen kwamen er in de eerste tien minuten niet, totdat Ragnar Ache de bal op een perfecte positie ontving en de bal rakelings naast schoot. Na tien minuten spelen gingen de Spartanen minder druk zetten en kon RKC iets langer in balbezit blijven. Ze konden minder defensief gaan spelen en ook wat aanvallende druk geven. Gedurende de eerste helft werden er aan beide kanten verschillende mogelijkheden gecreëerd, maar echt grote kansen waren er niet te noteren. Uit een vrije trap die Daan Rienstra kort op Gigli Ndefe nam kwam een goede kans voor de geelblauwen. Ndefe schudde Sparta even wakker door een krachtig schot richting de kruising af te vuren, zijn inzet belandde echter aan de verkeerde kant van de paal. De Spartanen konden in de eerste helft ook een grote kans noteren door een verkeerde inspeelbal van achteruit. Wederom was het Ragnar die oog in oog kwam te staan met de uitstekend keepende Etiënne Vaessen, die zijn doel goed verkleinde en met hulp van Ingo van Weert de inzet onschadelijk kon maken.

 

In de tweede helft was er meteen een wissel aan de kant van ons RKC. In de eerste helft was al een overtreding begaan op Resida waardoor deze een blessure opgelopen had en achter bleef in de kleedkamer, Chovanie Amatkarijo was zijn vervanger. Het bleef lang stil in de tweede helft, de bal ging op en neer, kansen kwamen er wel, maar groot waren ze niet. Saïd Bakari werd in de 62e minuut gewisseld voor Dylan Seys die meteen bij zijn eerste balcontact, na een goede voorzet van Chovanie, de 1-0 op zijn naam schreef middels een bekeken schuiver die via de binnenkant van de paal achter doelman Kortsmit verdween.

 

Na de 1-0 van Seys werd Sparta aanvallend dreigender, maar veel échte grote kansen werden er niet gecreëerd, of het was doelman Vaessen die steeds weer op de juiste plek stond. Wederom een wedstrijd waarin van alles kon gebeuren maar dit keer wist ons RKC de grootste kans van de wedstrijd te creëren en deze af te ronden. De winst op Sparta doet het team van Peter van den Berg goed en biedt vertrouwen voor het duel voor aanstaande vrijdag, dan komt Jong FC Utrecht op bezoek in het Mandemakers Stadion.

 


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Lammers, Mezghrani, Ndefe,Van Weert, Baggerman, Rienstra,De Graauw (72. Greene), Voskamp, Bakari (63. Seys), Resida (45. Amatkarijo)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Sparta Rotterdam
1 R. Kortsmit; 3 N. Marfelt, 5 B. Vriends (57. S. Fischer), 6 J. Chabot (74. D. Duarte), 2 F. Holst; 8 S. Spierings, 10. R. Mühren, 4 K. Dougall; 11 C. Goodwin, 9 R. Ache, 7L. Brogno (69. T. Verhaar)

Hoofdcoach: Alex Pastoor

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.