Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
7 - 0

De Treffers
Bekerwedstrijd
Dinsdag 24 oktober, 19:45 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 1215
21. Said Bakari
38. Roland Bergkamp
43. Johan Voskamp
77. Pim Balkestein
82. Noel de Graauw
86. Noel de Graauw
89. Noel de Graauw
90+1. Said Bakari
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC bekert overtuigend verder na zevenklapper tegen De Treffers

Waar de schrik voor een verrassing van tegenstander De Treffers bij menig supporter aanwezig was, wist RKC Waalwijk vol overtuiging te winnen. In een wedstrijd die moeizaam op gang kwam wisten de geelblauwen uiteindelijk 7 keer te scoren, met onder andere een loepzuivere hattrick van Noël de Graauw, waarmee het bereiken van de achtste finales een feit is.

 

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Al na vier minuten lieten de bezoekers uit Groesbeek zich direct gelden. Het was Coen Maertzdorf die met een kopbal de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De geelblauwen werden meteen goed wakker geschud en dat was te zien in het spel. RKC ging druk zetten en creëerde goede kansen, echter bleef het erg rustig op het scorebord tot de 21e minuut aanbrak. Nikki Baggerman gaf de bal voor aan Saïd Bakari en die wist hem feilloos langs doelman Jordy van der Kracht te schieten. De Treffers kwam er in deze fase van de wedstrijd niet aan de wedstrijd te pas en in de 38e minuut was het wederom raak. Dit keer was het Paul Quasten met de voorzet en Roland Bergkamp die de bal met het hoofd tot doelpunt promoveerde (2-0). Net voor de rust vergrootte Johan Voskamp de score met een bekeken kopbal, waardoor RKC met een riante voorsprong aan de thee ging.
 

RKC kwam sterk uit de kleedkamer en wist meteen een goede kans te creëeren via Roland Bergkamp, het leek erop dat ze de stijgende lijn van de eerste helft voort gingen zetten, echter was dit niet het geval. Na deze mogelijkheid zakte het spelniveau, waardoor de Treffers meer in de wedstrijd kon komen. Dit resulteerde in een meer evenwichtig spelbeeld zonder grote kansen aan beide kanten. Het venijn van de wedstrijd zat hem echter in de staart, nadat Noël de Graauw Roland Bergkamp verving. De kleine en behendige middenvelder tekende voor drie doelpunten binnen 10 minuten en tilde de score hoogstpersoonlijk naar 6-0. Het slotakkoord was voor Saïd Bakari, die in de extra tijd tekende voor de 7-0.

 

De Treffers zijn uiteindelijk geen verrassing geworden voor ons RKC, maar misschien was het ons RKC zelf wel dat deed verrassen. Waar Peter van den Berg en zijn mannen de afgelopen tijd veel moeite hadden met het afronden van kansen, was er vandaag niets van te zien. De zevenklapper tegen de tweede divisionist is goed voor het vertrouwen van de groep van Peter van den Berg en RKC kan nu met veel positiviteit richting de wedstrijd van aanstaande vrijdag. Dan komt FC Dordrecht op bezoek in het Mandemakers Stadion.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe, Quasten, Bergkamp (62. De Graauw), Mulder (74. Greene), Baggerman, Bakari, Seys (57. Amatkarijo), Voskamp

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling De Treffers
Bram Eltink, Joris Janssen, Eef van Riel, Nick de Bondt (62. Rafaël Uiterloo), Robin Janssen, Cedric Badjeck, Coen Maertzdorf, Bas Hendriks (68. Wouter Op den Kamp), Bryan Sirvania, Jordy van der Kracht, Pim Balkestein (77. Dyon Gijzen)

Hoofdcoach: Anton Janssen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.