Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Willem II
3 - 0

RKC Waalwijk
Bekerwedstrijd
Dinsdag 19 december, 20:45 uur - Koning Willem II Stadion, Tilburg
Scheidsrechter: Kevin Blom - Toeschouwers: 10710
14. Fran Sol.
15. Nikki Baggerman
37. Fran Sol.
40. Ismail Azzaoui
42. Konstantions Tsimikas
50. Fernando Lewis
53. Jan Lammers
76. Irvingly van Eijma
90. Irvingly van Eijma
Kaarten Verslag Foto's Video's

Bekeravontuur eindigt in Tilburg voor RKC

Het scenario waar RKC niet op zat te wachten werd al snel in de wedstrijd toch werkelijkheid. Willem II stond in bij rust al met 3-0 voor. Een andere tegenvaller, aanvaller Dylan Seys verliet na een kwartier spelen geblesseerd het veld. Niet alleen aan onze kant viel een blessure, want Bartholomew Ogbeche kon na een klein half uur spelen ook geblesseerd naar de kleedkamer. In de tweede helft bleef het in Tilburg 3-0, beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

 

De geelblauwen kwamen fel uit de starblokken in Tilburg, in de eerste tien minuten lag het initiatief bij de Waalwijkers. Na tien minuten kwam Willem II wat beter in de wedstrijd en werd het spelbeeld gelijk getrokken. Na een kwartier viel er een onverwachts doelpunt aan de kant van de Tricolores. Fran Sol wist de bal met wat geluk in het doel te krijgen en zorgde voor de 1-0 voorsprong. RKC ging prima verder en deed niet onder voor de ploeg uit Tilburg. Door een slordige fout in het uitverdedigen, kreeg Willem II een vrijetrap. Jop van der Linden gaf de bal voor richting het zestienmetergebied en het was wederom Fran Sol die wist te scoren, hij maakte zijn tweede van de avond (2-0). RKC wankelde even en daar maakte Willem II vier minuten later gebruik van, via Ismail Azzaoui werd het 3-0 en leek de wedstrijd al gespeeld.

 

Na de rust voerde trainer Van den Berg van een snelle wissel door om iets proberen te forceren. In het tweede bedrijf gingen de geelblauwen niet zo fel van start als de eerste helft, maar onze ze bleven zoeken naar een doelpunt. Doelman Etiënne Vaessen kwam een aantal keer goed in actie en aan de andere kant van het veld kwam meer dreiging voor het doel van Willem II. Paul Quasten creëerde een doelpoging van veraf, maar ook Johan Voskamp, Daan Rienstra en invaller Irvingly van Eijma creëerden kansen om te scoren. Jammer genoeg kwamen onze geelblauwen niet tot scoren en eindigde de wedstrijd met de stand die er in de rust al op het scorebord stond.

 

Iedereen in Waalwijk wist dat het een moeilijke avond zou worden maar ze zijn er met z’n allen hard voor gegaan. Peter van den Berg en zijn mannen hebben tot het einde gestreden, maar het geluk lag deze keer niet aan onze kant. De KNVB Beker zit erop, nu vooruit kijken naar de wedstrijd van aanstaande vrijdag, uit tegen Go Ahead Eagles.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Lammers, Ndefe (45. Van Weert), Quasten, Baggerman, Mulder, Rienstra, Bakari (66. Van Eijma), Amatkarijo, Seys (19. Voskamp)

Hoofdcoach: Van den Berg

Opstelling Willem II
Mattijs Branderhorst, Darryl Lachman, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Konstantions Tsimikas, Ben Rienstra, Ismail Azzaoui (65. Jordy Croux), Thom Haye (78. Daniel Crowley), Bartholomew Ogbeche (30. Mohamed El Hankouri), Fran Sol.

Hoofdcoach: Erwin van de Looi

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.