Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
2 - 2

Jong AZ
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 21 september, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Jannick van der Laan - Toeschouwers: 1940
1. Mario Bilate
7. Reijnders.
33. Weigelt
41. Dylan Seys
52. Bergsma
57. Druijf
69. Hoedemakers
75. Jan Lammers
90. Paul Quasten
90+4. Nikki Baggerman

RKC deelt ternauwernood de punten met Jong AZ

In de tweede thuiswedstrijd op rij kreeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong AZ op bezoek. In een open wedstrijd kwamen de Geelblauwen binnen de minuut al op 1-0. Niet veel later zette Reijnders namens de bezoekers de gelijkmaker op het scorebord. Tien minuten na rust kwam Jong AZ op voorsprong, maar Nikki Baggerman hield met zijn treffer toch nog een punt in Waalwijk.

Trainer Fred Grim wijzigde tegen Jong AZ zijn elftal op één plek. Darren Maatsen keerde na zijn blessure terug, wat ten koste ging van Ezra Walian. Waar RKC in de voorafgaande wedstrijden tegen respectievelijk Sparta Rotterdam, SC Cambuur en Roda JC niet wisten te scoren, had de ploeg van Fred Grim vandaag een vliegende start. Na 24 seconden lag de bal achter keeper Jasper Schendelaar. Het was Mario Bilate die de keeper in de verre hoek verschalkte. Niet veel later liet Jong AZ ook van zich horen door in de 7de minuut de gelijkmaker te maken. Namens de Alkmaarders kwam Reijnders op het scoreformulier, die vanaf de zestien de bal gemakkelijk binnen kon schieten. In het restant van de eerste helft waren er kansen over een weer, maar vielen er geen doelpunten meer.

In de tweede helft kreeg Jong AZ als eerste een aardige kans om op voorsprong te komen, maar Vaessen redde prima. Tien minuten na rust kwam de beloftenploeg wel op voorsprong. Spits Ferdy Druijf kwam oog-in-oog te staan met Vaessen en liet laatstgenoemde kansloos. Na het doelpunt kwamen de RKC’ers een aantal maal goed voor het doel van Schendelaar, maar moesten zij ook waken voor de Alkmaarse tegenstoot. Nadat de wedstrijd enkele minuten had stilgelegen kwamen de Waalwijkers toch langszij. In de laatste minuten van de hectische slotfase schoot invaller Nikki Baggerman de 2-2 tegen de touwen.

Kaartverkoop NAC

Aankomende dinsdag staat de volgende wedstrijd voor de Waalwijkers al op de rol. RKC neemt het dan op tegen buurman NAC Breda voor de TOTO KNVB Beker. Klik hier voor de kaartverkoop informatie. Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog volop verkrijgbaar en zijn te koop via mijn.rkcwaalwijk.nl, de App of door onze fanshop te bezoeken. Daarnaast organiseren we aanstaande maandag een koopavond. De fanshop is deze avond tot 20.00 uur geopend.

KLIK HIER VOOR TICKETS >


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Lammers, Drost, Quasten, Mulder, Hansson, Vermeulen (63. Baggerman), Seys, Bilate, Maatsen (80. Bergkamp)

Wisselspelers: Zielschot, Ndefe,Van Weert, Meulensteen, Rienstra, Tahiri, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong AZ
Schendelaar, Savastano (46' Opdam), Weigelt (55' Kramer), Bergsma, Wijndal, Hoedemakers, Dekker (65' Kaandorp), Goudmijn, Druijf, Jacobs, Reijnders.

Wisselspelers: Kramer, Opdam, Bakker, Roggeveen, Koopmeiners, Kunst, Duin, Kaandorp, Koreniuk

Hoofdcoach: Vonk en Stam

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.