Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 1

MVV Maastricht
Keuken Kampioen Divisie, SCC / CC wedstrijd
Maandag 1 december, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Karel van den Heuvel - Toeschouwers: 2521
29. Kuipers
31. Vorthoren
37. Brouwers
81. Maikel Verkoelen
86. Ospitalieri
90+1. Nick Coster
Kaarten Verslag Foto's Video's

RKC Waalwijk lijdt een pijnlijke nederlaag tegen MVV Maastricht

RKC Waalwijk heeft gisteravond met 0-1 verloren van directe concurrent MVV Maastricht. Davy Brouwers maakte in de 37ste minuut met een prachtige volley het enige doelpunt van de avond. De Waalwijkers konden bij een overwinning de laatste plaats overdoen aan de Maastrichtenaren, maar staan door de nederlaag nu vijf punten achter op de 19e plaats.

Werelddoelpunt
Ismaïl Yildirim had in de eerste minuut van de wedstrijd dé mogelijkheid om de Waalwijkers al vroeg op een 1-0 voorsprong te zetten. Na een mooie dribbel kon hij vrij inschieten, zijn schot werd echter met de voeten gekeerd door MVV-keeper Jo Coppens. Aanvoerder Frank van Mosselveld was iets later met een fraaie volley van afstand nog dichtbij de openingstreffer, maar hij kreeg de bal niet ver genoeg in de hoek geplaatst. In het vervolg van de eerste helft kroop MVV Maastricht meer uit haar schulp. De eerste echte kans voor De Sterrendragers was dan ook direct raak. Na balverlies op het middenveld schakelden de Maastrichtenaren snel om. Met een fraaie volley verschalkte Davy Brouwers doelman Arjan van Dijk. Met de 0-1 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft waren het aantal kansen voor beide teams op één hand te tellen. Ismaïl Yildirim had pech met zijn schot in de 68e minuut die door een tegenstander over de achterlijn verdween. Daarvoor had Bryan Smeets MVV Maastricht op een 0-2 voorsprong kunnen zetten, maar zijn schot verdween naast het doel van RKC-goalie Van Dijk. Acht minuten na het schot van Ismaïl Yildirim was invaller Kenny Anderson het meest dicht bij de gelijkmaker. Nick Coster gaf de bal voor waarna de middenvelder de bal op de borst controleerde en uithaalde, zijn schot verdween echter net naast. In de slotminuut van de wedstrijd was het wederom Ismaïl Yildirim die de laatste mogelijkheid op de gelijkmaker op zijn schoen had. De aanvaller had pech deze avond, want zijn schot verdween wederom aan de verkeerde kant van de paal. Dit was direct de laatste kans voor de Waalwijkers, zodoende eindigde deze wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de mannen van Ron Elsen.

Winterstop
Met nog drie competitiewedstrijd tot de winterstop staan de Waalwijkers momenteel op de laatste plaats in de Jupiler League. De Geelblauwen gaan de komende weken nog op bezoek bij Jong Ajax en FC Emmen en ontvangen in eigen huis Helmond Sport. Door de vijf punten achterstand op de nummer 19 zullen de Waalwijkers er alles aan moeten doen om niet als rode lantaarndrager de winterstop in de gaan.


Opstelling RKC Waalwijk
Van Dijk, Deckers,Van Weert (80. Seedorf),Van Mosselveld, Verkoelen, Coster,Van Arnhem (54. Anderson), Jungschläger (54. Wielinga), van Zeelst, Opoku Bernadina, Yildirim

Wisselspelers: Vos, van Beers

Hoofdcoach: Koopman

Opstelling MVV Maastricht
Coppens; Braken, Brouwers, Croux, Knops, Kuipers, Maatsen, Ospitalieri, Peeters, Smeets, Vorthoren

Wisselspelers: Verhulst, Alessandro, Ofori, Vink. Wijnen

Hoofdcoach: Ron Elsen

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.