Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

FC Volendam
1 - 0

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 5 oktober, 20:00 uur - Kras Stadion, Volendam
Scheidsrechter: Alex Bos - Toeschouwers: 2721
5. Peters
41. Ingo van Weert
66. Ingo van Weert
66. Berenstein
66. Etienne Vaessen
87. Doodeman
89. Ten Den

Tiental RKC Waalwijk onderuit in en tegen Volendam

In het Kras Stadion stond vanavond de wedstrijd tegen FC Volendam op de rol. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg door een doelpunt van Cas Peters op voorsprong. Deze stand zou uiteindelijk de gehele wedstrijd op het scorebord blijven staan. Beide ploegen kregen kansen op doelpunten, maar die vielen niet. RKC Waalwijk moest na 65 minuten met 10 man verder. Ingo van Weert zag rood (2x geel) van scheidsrechter Bos die vanavond debuteerde in het betaalde voetbal. 

Bij de aftrap stonden twee andere namen ten opzichte van de wedstrijd tegen Almere City op het veld. Ingo van Weert verving de zieke Henrico Drost, terwijl Ezra Walian plaatsmaakte voor Jari Koenraat. 

Onder leiding van de nieuwe trainer en oud RKC’er Hans de Koning begon FC Volendam sterk aan de wedstrijd. Het Volendamse spel werd na vijf minuten al beloond met een doelpunt. Uit een afgeslagen ingooi werd de bal opnieuw in de zestien gebracht, waarna aanvaller Peters Etiënne Vaessen verschalkte (1-0). Tien minuten na die treffer kreeg de thuisploeg tot tweemaal toe de kans op verdubbeling van de score. Allereerst raakte ‘Het Andere Oranje’ het aluminium, alvorens Ingo van Weert de poging van Berenstein van de lijn haalde. RKC Waalwijk probeerde zich te herpakken van deze tegenslag en de gelijkmaker te scoren. Kansen waren er in het tweede bedrijf van de eerste helft voor onder andere Van Weert (2x) en Seys. Gescoord werd er niet, waardoor de Waalwijkers met een 1-0 achterstand gingen rusten. 

Bij de start van de tweede helft bleven Jan Lammers en Hans Mulder in de kleedkamers achter. Zij werden vervangen door Melle Meulensteen en Anas Tahiri. Met deze spelers kwamen de Waalwijkers sterk uit theepauze. In de 52ste minuut leidde dit tot een grote kans voor Tahiri, maar zijn schoot werd voor de lijn weggehaald. Hansson had enkele minuten later ook de gelijkmaker op zijn schoen. Hij versnelde naar binnen en had de hoek voor het uitkiezen. De inzet van de jongeling ging rakelings naast. 

Een kwartier later moest Van Weert inrukken, na het incasseren van zijn tweede gele kaart.  Het spelbeeld wat volgde was een strijdend RKC op jacht naar de gelijkmaker. Zij mochten blijven hopen op dit doelpunt, doordat de Volendammers aan de andere kant vergaten de trekker over te halen. Waar een doelpunt voor een van de ploegen in de lucht ging, viel die niet meer en staat RKC Waalwijk na 94 minuten voetballen met lege handen; 1-0.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Lammers (46. Meulensteen), Quasten,Van Weert, Baggerman, Hansson, Mulder (46. Tahiri), Bergkamp, Koenraat (69. Ndefe), Seys

Wisselspelers: Zielschot, Rienstra, Vermeulen, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling FC Volendam
Michaelis, Schouten, Tol, Baly, Betti, Visser, Doodeman (89. Antwi), Vlak, Stroo (75. Ten Den), Peters (69. Deul), Berenstein

Wisselspelers: Evers, Kok, Runderkamp, Plat, Bakker, Deul, Vlak, Ten Den, Antwi

Hoofdcoach: De Koning

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

FC Twente

Eredivisie
20 December 2019, 20:00
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 4 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.