Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
0 - 0

TOP Oss
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 12 oktober, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Edgar Bijl - Toeschouwers: 1889
39. Nikki Baggerman
44. Melle Meulensteen
87. Asmelash
90+1. Pique
90+2. Nikki Baggerman

Brabants onderonsje tegen TOP Oss eindigt in 0-0

De wedstrijd van ons RKC Waalwijk tegen TOP Oss is vrijdagavond in een 0-0 gelijkspel geëindigd. Kansen waar in de eerste helft schaars, in de tweede helft vielen er meer mogelijkheden te noteren. Vooral de Geelblauwen klopten op de deur, maar wisten het net niet te vinden; 0-0.

Trainer/coach Fred Grim stuurde twee andere namen het veld in ten opzichte van de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Darren Maatsen keerde terug na een blessure en verving Jari Koenraat, terwijl Melle Meulensteen op de plek van Jan Lammers stond.

In het begin van de wedstrijd tastten beide ploegen af. Het spel speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn. RKC kreeg via Bergkamp de kans om te scoren te openen, maar de spits stuitte tot tweemaal toe op doelman Nick Olij. Langzamerhand namen de Waalwijkers de controle in de wedstrijd en kregen ze een aantal mogelijkheden via Hansson en Drost om het 1ste doelpunt op het scorebord te zetten. De Geelblauwen wisten alleen deze kansen niet om te zetten in een doelpunt. De bezoekers zetten hier enkele afstandsschoten tegenover, maar die leverden geen gevaar op. Hierdoor stond na 45 minuten spelen de brilstand op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de ploeg van Klaas Wels via Bryan Smeets (2x) de kans om het netje te laten bollen. Beide keren stond Vaessen goed opgesteld. Om meer leven in de brouwerij te krijgen, bracht Grim met Tahiri en Vermeulen aanvallende impulsen. Anas Tahiri stond nog geen minuut in het veld of hij kopte rakelings over. Niet veel later kreeg ook de andere invaller, Vermeulen, een kopkans op de openingstreffer. Waar het publiek dacht aan de openingstreffer keerde Olij op frije wijze. Tien minuten voor het einde tikte dezelfde doelman een vrije trap van Seys net over de lat. In de slotminuten kreeg Oss een opgelegde kans op een 0-1 voorsprong, maar Vaessen redde uitstekend. Nikki Baggerman pakte in de blessuretijd zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor hij vroegtijdig het veld moest verlaten.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten, Baggerman, Hansson, Mulder (75. Vermeulen), Bergkamp, Seys, Maatsen (75. Tahiri)

Wisselspelers: Zielschot, Lammers, Ndefe, Rienstra, Koenraat, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling TOP Oss
Olij, Smeets, Kaak, Van den Herik, Dogan (79. Ladan), Van der Sluys, Pique, Rommens, Nieveld,Oratmangoen (83. N'koyi), Asmelash

Wisselspelers: Ter Borgh, N'koyi, Van der Biezen, Centen, Oztoprak, Janssen, Koeman jr, Fleuren, Verkoelen, Touré, Ladan

Hoofdcoach: Wels

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.