Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Jong Ajax
2 - 1

RKC Waalwijk
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 19 oktober, 20:00 uur - Sportpark De Toekomst, Amsterdam
Scheidsrechter: Laurens Gerrets
35. Pereira Da Silva
39. Anas Tahiri
44. Bakboord
43. Anas Tahiri
49. Bakboord
73. Juriën Gaari
79. Bakker
85. Pereira Da Silva
90. Bijleveld

RKC verliest in slotfase van Jong Ajax

Op Sportpark De Toekomst nam ons RKC het vanavond op tegen de talenten van Ajax. Na iets meer dan een half uur spelen opende Pereira Da Silva namens de Amsterdammers de score. Zeven minuten later trok Anas Tahiri de stand gelijk. Na de rust kwam Jong Ajax al snel met tien man te staan en was vooral RKC Waalwijk de ploeg die mogelijkheden creëerden. Toch wisten de Amsterdammers de drie punten in eigen huis te houden, doordat Pereira Da Silva vlak voor tijd zijn tweede doelpunt van de avond wist te maken.

Fred Grim moest twee posities in zijn basiselftal van vorige week wijzigen. Kevin Vermeulen stond op de plek van de licht geblesseerde Emil Hansson, terwijl Anas Tahiri de geschorste Nikki Baggerman verving.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam van de voet van Perr Schuurs. Vanaf een meter of 25 raakte de Ajax-verdediger uit een vrije trap de binnenkant van het aluminium. De Waalwijkers moesten het in het eerste bedrijf van de wedstrijd vooral hebben van de omschakeling. Uit deze tegenaanvallen kregen onder andere Tahiri en Koenraat mogelijkheden om de score te openen.

Waar Pereira Da Silva namens Jong Ajax eerst nog rakelings langs het doel van Etiënne Vaessen schoot, was het even later wel raak voor de Braziliaan. Na een aanval over de linkerkant werd de bal opnieuw ingebracht, waarna de spits het beslissende tikje gaf. Vlak voor rust wisten de Geelblauwen de gelijkmaker te noteren. Na een solo van Maatsen aan de linkerkant van het veld, bereikte hij Tahiri die keeper Kotarski verschalkte. Met zijn eerste doelpunt in Waalwijkse dienst tekende hij voor de 1-1 ruststand.

Het spel was nog geen vijf minuten onderweg in de tweede helft of Jong Ajax moest met 10 man verder. Bakboord gebruikte zijn elleboog in het duel met Quasten en mocht van scheidsrechter Laurens Gerrets de kleedkamers opzoeken. Door de overtalsituatie kon ons RKC aanvallend meer laten zien. Aanvoerder Vermeulen was al eerste dicht bij de voorsprong. Tot twee keer toe keerde Kotarski knap. Diezelfde doelman zag invaller Bergkamp rakelings over koppen na een voorzet van Maatsen. Waar RKC Waalwijk het net niet meer zou vinden, deed Jong Ajax dat wel. In het slot van het duel, waarin RKC op jacht bleef gaan naar de voorsprong, kreeg het via Pereira Da Silva de deksel op de neus. Na een snelle omschakeling van de Amsterdammers bezorgde Johnson de bal bij de spits. De doelpuntenmaker van de 1-0 wist ook hier wel raad mee en tikte de 2-1 binnen. RKC droop met lege handen af…


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Drost, Gaari, Quasten, Meulensteen (89. Walian), Mulder, Vermeulen, Tahiri (81. Rienstra), Maatsen, Koenraat, Seys (71. Bergkamp)

Wisselspelers: Ndefe,Van Weert, Lammers

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong Ajax
Kotarski, Bakboord, Schuurs (46. Botman), Kemper, Bakker, Gravenberch, Cerny (82. Kühn), Bijleveld, Pereira Da Silva, Ekkelenkamp, Lang (46. Johnsen)

Wisselspelers: Van Bladeren, Botman, Ter Heide, Johnsen, Kúhn, Sierhuis

Hoofdcoach: Michael Reiziger

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.