Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

RKC Waalwijk
3 - 2

Jong FC Utrecht
Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag 26 oktober, 20:00 uur - Mandemakers Stadion, Waalwijk
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal - Toeschouwers: 1995
16. Lim
29. Hans Mulder
42. Dylan Seys
47. Kevin Vermeulen
55. Van der Velden
69. Sow
80. Van der Velden
82. Jari Koenraat

RKC houdt tegen Jong Utrecht de drie punten in eigen huis

Op Mandfield Road stond vanavond de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Jong FC Utrecht op de rol. Al vroeg kwamen de Domstedelingen op voorsprong, maar door treffers van Mulder en Seys gingen de Geelblauwen met 2-1 rusten. Na rust vergrootte RKC via Vermeulen al snel de marge. Sow zorgde met zijn treffer dat Jong FC Utrecht nog in de wedstrijd bleef, maar RKC hield stand; 3-2.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong Ajax wijzigde trainer Fred Grim één naam in de opstelling. Emil Hansson keerde na een lichte blessure terug en stond op de plek van Anas Tahiri.

Ons RKC kreeg binnen tien minuten via Kevin Vermeulen de kans om de score te openen. Keeper Paes stond goed opgesteld en zorgde ervoor dat zijn ploeg niet al vroeg op achterstand kwam. Niet veel later kwam de ploeg uit Utrecht op voorsprong vanuit een hoekschop. Nick Lim kopte de bal bij de tweede paal binnen. Halverwege de eerste helft bracht Hans Mulder de Waalwijkers langszij. Vanaf de rand van het zestienmeter verschalkte hij op fraaie wijze Paes. Vanaf dat moment drukte RKC meer richting het doel van de Domstedelingen. Dat betaalde zich vlak voor rust uit in een doelpunt. Na een voorzet van Kevin Vermeulen tikte Dylan Seys van dichtbij raak.

Met de pressie waarmee RKC de eerste helft eindigde, begon men de tweede helft. Binnen de minuut verdubbelde aanvoerder Kevin Vermeulen de marge. Na een mooie steekbal speelde Vermeulen de keeper voorbij, waarna hij gemakkelijk het netje kon laten bollen. Wat volgde was een spelbeeld waarin RKC het spel bepaalde en op jacht ging naar meer treffers. In de tegenaanval raakte Sow vanaf een meter of 25 de winkelhaak. RKC Waalwijk verzuimde de genadeklap uit de delen, waardoor Jong FC Utrecht terugkwam in de wedstrijd. Na een steekbal van Brinkman speelde Sow kalmpjes Vaessen om en schoof de bal in het doel. Jong FC Utrecht verdediger Van der Velden mocht tien minuten voor tijd gaan douchen. Na een overtreding op Seys kreeg hij van scheidsrechter Nagtegaal zijn tweede gele kaart van de avond. Gescoord werd er in het restant niet meer, waardoor ons RKC de drie punten in eigen huis hield.


Opstelling RKC Waalwijk
Vaessen, Gaari, Drost, Quasten, Meulensteen, Hansson (67. Baggerman), Mulder, Vermeulen, Koenraat (89. Tahiri), Maatsen, Seys

Wisselspelers: Van Weert, Bakari, Walian

Hoofdcoach: Grim

Opstelling Jong FC Utrecht
Paes, Lim (74. Arweiler), Van der Velden, Culhaci, Brinkman, Mallahi, El AZrak, Hilterman (43. Lehaire), Van Rooijen, Sow, Mamengi (79. Hoogenhout)

Wisselspelers: Hoogenhout, Van der Meer, Nijhuis, Pattynama, Albu, Arweiler, Lehaire

Hoofdcoach: Robin Pronk

Volgende wedstrijd


RKC Waalwijk


-

SC Heerenveen

Eredivisie
8 December 2019, 14:30
Mandemakers Stadion, Waalwijk

 

Topscorers

Sylla Sow 4 goals
Clint Leemans 3 goals
Melle Meulensteen 3 goals

Download RKC Waalwijk App

Ben altijd op de hoogte van het laatste nieuws, beheer ticket-, merchandise en horeca-aankopen!

RKC Waalwijk webshop

Wedstrijdshirts en alle andere RKC-artikelen vind je hier! Eenvoudig & snel te bestellen.

Betaalkaart

Registeren, opwaarderen, saldo checken en nog veel meer!


Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.